divendres, 24 de juny del 2016

PREMI DE RETRAT DE LA NATIONAL PORTRAIT GALLERY

L'artista resident a Cambridgeshire Clara Drummond acaba de ser proclamada guanyadora del BP Portrait Award d'aquest any. El retrat de Clara Noia amb un vestit Lliberty representa la seva amiga i companya Kristy Buchanan.



L'artista ja havia estat seleccionada per al BP Portrait Award el 2013 i 2014 per uns retrats del mateix model, però ha estat aquest tercer quadre de Kristy que s'acaba d'emportar el premi de 30.000 lliures. El Jurat, entre els que hi figura l'artista Jenny Saville i l'escriptor Alan Hollinghurst, va quedar impressionat per
"l'execució hàbil del retrat i les seves qualitats subtils i enigmàtiques."

Aquest any han participat al premi més de 2.500 artistes de 80 països, que van haver de presentar els seus treballs digitalment per fer-lo més accessible als pintors de tot el món.





El segon lloc va ser per a l'artista xinès Wang Bo, que va ser guardonat amb 10.000 lliures per la seva pintura Silenci, un emotiu retrat de la seva àvia al llit de l'hospital un mes abans de morir. 

El tercer premi, de 8.000 lliures, va ser per l'artista resident a Suffolk Benjamin Sullivan per Hugo, un retrat del poeta Hugo Williams pintat al seu estudi d'Islington. 



El Premi BP a l'artista jove va ser per Jamie Coreth per El meu pare esculpint-me. El premi, de 7.000 lliures, es selecciona d'entre els participants d'edats compreses entre 18 i 30 anys.

Els retrats es poden veure a la National Portrait Galley des del dijous 23 juny fins al 4 de setembre de de 2016.