diumenge, 26 d’abril del 2009

LA BIENNAL 2009


El temps passa molt ràpidament, i sense adonar-nos-en estem entrant ja en la recta final del 3r Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró.
Recordem que aquest any el nombre de participants ha estat de 239 i que, en una primera reunió, el Jurat va seleccionar-ne 56 en base als dossiers rebuts i a la fotografia de la pintura presentada a concurs. Un cop rebudes ja físicament aquestes 56 obres, el Jurat, en una segona reunió, va procedir a fer la selecció definitiva de les 40 obres finalistes, que són les que integraran l'exposició, i d'entre elles, la guanyadora del Premi i les Mencions.
El Jurat, que en aquesta tercera edició s'ha reduït de set a cinc membres per raons operatives, ha estat format per Daniel Giralt-Miracle, Arnau Puig, Paco Rodón, Julio Vaquero i Pilar Vélez.
El proper 28 de maig tindrà lloc a la Sala d'Actes de Caixa Laietana, del carrer Santa Teresa, l'Acte inaugural d'aquesta Tercera edició de la Biennal. Després de les paraules de benvinguda dels anfitrions i dels organitzadors i dels parlaments dels membres de la Presidència es llegirà el veredicte del Jurat i es proclamarà el guanyador del Premi i els quatre guardonats. A continuació es passarà a la Sala d'Exposicions, on es declararà inaugurada la Mostra de 2009.
Recordem que en aquesta edició l'import del premi s'ha augmentat a 9000€. La presidència estarà formada pel President de la Generalitat o Conseller de Cultura (encara per confirmar), pel Cònsol de l’Uruguai, per l'Alcalde de Mataró, pel President de Caixa Laietana i pel President de l’Associació Sant Lluc.
Ja us anirem mantenint informats de les novetats que es vagin produint, des d'aquest mateix blog.