dimecres, 5 de gener del 2011

BDHAH

A més de les tasques habituals d'informació de les activitats de l'Associació i de les particulars que ens feu arribar com a associats, creiem que és també funció d'aquest Blog el presentar-vos notícies relacionades amb el món de l'Art que, per la seva rellevància, poden ser-vos d'utilitat.


Avui, nit de Reis, us oferim el regal d'un projecte que s'acaba de posar en marxa, i que ben segur farà les delícies dels estudiosos, o simplement dels aficionats que vulguin passar una estona entretinguda: la BIBLIOTECA DIGITAL D'HISTÒRIA DE L'ART HISPÀNIC (BDHAH). 

És una iniciativa per difondre l'Història de l'Art a través d'Internet que ha posat en marxa la Biblioteca d'Humanitats de la Universitat Autònoma de Barcelona, en col·laboració amb altres Institucions, i que posa a disposició dels interessats tots aquells textos relatius a la Història de l'Art amb més de cent anys d'antiguitat (moment en què passen a domini públic). Consta d’àlbums, catàlegs d’exposicions, conferències, enciclopèdies, estudis sobre artistes i sobre els edificis, tractats teòrics i revistes des de 1815.


El portal preveu digitalitzar documents des del segle XVI, encara que de moment comença només amb els del segle XIX. El més important d'aquesta iniciativa és que els documents (llibres bàsicament) no tan sols estan degudament catalogats i comentats sinó que es poden descarregar a l'ordinador. 




El portal està estructurat de manera que es pugui accedir a la documentació directament des de diverses entrades: pel tipus de document, per matèries, autors, títols i anys, i també pels editors. El motor de cerca permet a més a més fer-ho per paraules clau, i s’ha creat una base de dades concreta per a les estampes.


Podeu accedir-hi des d'aquí: BDHAH

Ens sembla una manera immillorable d'acostar la cultura a la gent. Benvingudes siguin totes les iniciatives d'aquest tipus. De Nit de Reis n'hi hauria d'haver unes quantes més al llarg de l'any.