El proper diumenge 15 de gener, a les 10 del matí, hem organitzat una visita a l'exposició IMPRESSIONISTES. MESTRES FRANCESOS DE LA COL·LECCIÓ CKARK, al Caixaforum.
Aquesta activitat, com sempre, està reservada als socis i serà comentada exclusivament per a nosaltres, en una visita particular, per una de les guies habituals d'Àgora.
L'exposició aplega un conjunt excepcional de pintura francesa del segle XIX i començaments del XX, procedent de la col·lecció de Sterling i Francine Clark.
|
Sterling i Francine Clark a la inauguració del museu, 1955.
Williamstown, Massachusetts. EE.UU |
Sterling Clark va reunir la major part de la seva col·lecció a París, en els primers anys de la dècada del segle XX, pel plaer d'estar envoltat de les grans creacions del seu temps. Va concebre la seva col·lecció a escala domèstica: les obres formaven part de l'entorn quotidià i es distribuïen per la casa seguint el gust del col·leccionista, que combinava peces de diferents períodes i estils. Clark buscava la continuïtat entre les creacions del passat i del present, des d'una perspectiva que avui podem sentir ben propera.
|
Claude Monet: "Els penya-segats d Étretat" |
Les obres que va adquirir, principalment de la primera etapa de l'impressionisme, convivien amb els mestres antics i també amb la pintura immediatament anterior, sense ruptures. A la mostra, hi trobem els pintors realistes de l'escola de Barbizon –Corot, Millet, Rousseau– al costat dels grans mestres de l'impressionisme: Sisley, Pissarro, Manet, Monet, Degas i, sobretot, Renoir, que va ser el primer impressionista de la col·lecció Clark.
|
Edgar Degas: "Ballarines a la classe de dansa" |
Sterling Clark va convertir la seva passió personal en un patrimoni col·lectiu i el 1955 va crear el seu propi museu a Williamstown, a l'estat de Massachusetts. L'exposició reviu l'esplendor del noucents –quan París era la capital de la pintura– i ens acosta a alguns dels seus artistes més destacats, com Renoir, que té una presència molt important en la col·lecció Clark i en aquesta exposició.
|
Pierre-Auguste Renoir: "Venècia, el Palau Ducal" |
Per fer-vos una idea de què anirem a veure, us facilitem una visita virtual a l'exposició, clicant aquí:
Si esteu interessats a assistir-hi, contacteu si us plau amb Teresa Roig:
teresa.roig@telefonica.net
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada