dimecres, 19 de març del 2014

IMPRESCINDIBLE JAUME PLENSA

Divendres passat La 2 de RTVE va dedicar el programa IMPRESCINDIBLES a Jaume Plensa, l'escultor que ha convertit els espais públics en les millors sales d'exposició.

Si us vareu perdre el programa aquí teniu el vídeo complet. I recordeu que, fins el dia 23, es pot visitar la seva expo a la Calcografia Nacional.


"Un dels màxims exponents de l'escultura actual"

Les obres de Jaume Plensa han arribat fins a conegudes galeries d'art, i també han inundat espais públics per a gaudi de tots. Per conèixer a fons el seu treball, Imprescindibles repassa la trajectòria de l'escultor català.
"House of Knowledge", la Casa del Coneixement
L'escultor
Conegut internacionalment pel seu compromís amb l'art en espais públics i per ser un dels màxims exponents de l'escena escultòrica actual, en el documental veurem la preparació i inauguració dels dos projectes més importants que ha realitzat recentment: Dream, una peça de marbre de 20 metres d'alt que va idear per a un espai públic als afores d'un poble anglès; i la peça In the midst of dreams, una exposició integrada per tres grans escultures de polièster i tres d'alabastre, per la Lelong Galerie de Nova York. 

El seu llegat
Els espectadors també podran recórrer amb el seu autor altres treballs i projectes de la seva obra, passada i present.

"Crow Fountain", a Chicago
El programa arrenca amb l'exhaustiva descripció de la Crown Fountain, la seva peça més emblemàtica fins al moment, la que va realitzar pel Millenium Park de la ciutat de Chicago. Aquesta espectacular obra pública va marcar una fita en la seva carrera i reflecteix magníficament la seva visió personal de l'art.

Aquest documental, amb guió d'Anna Klamburg i Pedro Ballesteros de gairebé una hora de durada i en el qual hi ha participat TVE, ha estat rodat en llocs tan diferents com Barcelona, Liverpool, Sant Helens, Chicago i Nova York.


Recordem que Jaume Plensa (Barcelona, 1955) va ser guardonat el 2012 amb el Premio Nacional de Artes Plásticas.