dimarts, 6 de maig del 2014

ESTHER ALIU A APARELLADORS

Aquest dijous, a dos quarts de vuit del vespre, s'inaugura al Col·legi d'Aparelladors l'exposició INTERFERÈNCIES, d'Esther Aliu.


A manera de presentació de l'artista i del què ens proposa en aquesta mostra de la seva obra més recent, reproduïm el text que ella mateixa ens ha facilitat:
“Els records pertanyen més a la realitat espiritual que a la realitat física, quan et descuides es converteixen en boirina que s’esmuny entre els dits”. Alguna cosa així vaig llegir d’un neuròleg especialista en la matèria: les interferències en la memòria selectiva, els records induïts, les associacions d'idees automàtiques... Si l’emoció ens segella els records al cervell és evident que algun tipus de sentiment ha guardat per nosaltres, amb una finalitat desconeguda, en aquests fotogrames aparentment més insignificants que conformen la gran pel·lícula de la nostra vida. 
"Interferencies" vol reflexionar sobre els flaixos d’aquesta memòria no codificada i les seves interferències. Parla sobre la percepció perifèrica, que encripta informació al gran magatzem de l’inconscient on va a parar la informació defenestrada que el nostre cervell pragmàtic discrimina i de manera involuntària és recuperada en format de símbols subjectius o simplement suposa un residu que interfereix en la memòria i el pensament “conscient” de manera involuntària. 
L'exposició es podrà veure fins al 31 de maig, en els horaris habituals d'aquesta Sala.