dilluns, 16 de febrer del 2015

NOVA CONFERÈNCIA A CA L'ARENAS

La conferència de l’Associació Amics de Ca l’Arenas d’aquest mes de febrer serà sobre l’Escola Municipal d’Arts i Oficis de Mataró, fundada l’any 1886. 

Escola d’Arts i Oficis de Mataró (1886-1956)

Victor Ligos, llicenciat en història, alumne i després professor de l’Escola de Formació Professional, oferirà una visió de l’emblemàtica institució, que va néixer a finals del segle XIX amb la finalitat de donar uns coneixements complementaris als oficis existents en una ciutat industrial. En la preparació professional i també amb una especial dedicació a les Belles Arts.

A l’Escola Municipal d’Arts i Oficis, instal·lada en un antic edifici entre el Carreró i el carrer d’En Palau, avui desaparegut, hi van passar generacions de joves que perfeccionaren la formació en les especialitats professionals i també en l’ensenyament artístic. Fins que es fundà l’Escola de Formació Professional. Victor Ligos, que ha viscut i estudiat la seva història, ho explicarà amb detall.

Serà el proper dimecres 18 de febrer de 2015, a dos quarts de vuit del vespre, a l'ASSOCIACIÓ AMICS DE CA L’ARENAS, Carrer Argentona, 64.