dimecres, 18 de novembre del 2015

EL TRIOMF DEL COLOR, A LA FUNDACIÓ MAPFRE

Van Gogh

Des del 10 d'octubre i fins al 10 de gener es pot veure a la Sala Fundación MAPFRE, a la Casa Garriga i Nogués de Barcelona, l'exposició EL TRIUNFO DEL COLOR. De Van Gogh a Matisseorganitzada i realitzada per la Fundación MAPFRE amb la col·laboració científica i els préstecs excepcionals dels museus d’Orsay i de l’Orangerie.

Serusier

La qüestió del color en la pintura occidental ha despertat sempre encesos debats. Al segle XIX enfronta els adeptes d’un art dominat pel dibuix amb els partidaris d’una expressió basada en les sensacions visuals.  
A la segona meitat del segle XIX, l’adveniment de la societat industrial revoluciona aquesta dualitat. Els impressionistes afirmen la superioritat de la percepció visual en l’expressió de la sensibilitat contemporània. En una societat dominada pel moviment i la velocitat, la seva pintura fa taula rasa amb la idea d’un art basat en cànons estètics immutables. La subjectivitat de la percepció permet que el color s’emancipi del to local i de la seva funció mimètica respecte de la realitat
Gauguin

L'exposició s'estructura en quatre grans apartats: "El color científic", "En el centre misteriós del pensament. Gauguin i l'Escola de Pont Aven", "Els Nabis, profetes d'un art nou" i "El color en llibertat".


Matisse

Podeu veure més fotos, una explicació detallada de cada apartat de l'exposició  i una visita virtual de l'exposició clicant en aquest enllaç del web de la Fundació, on podreu fer també una interessant visita a la casa Garriga i Nogués.