dimarts, 24 de novembre del 2015

VIII PREMI PILAR CITOLER DE FORTOGRAFIA

Erica NyholmBereavement, 2014

La fotògrafa noruega Erica Eveliina Nyholm (1982) ha estat la guanyadora del VIII Premio Bienal Internacional de Fotografía Pilar Citoler, premiat amb 15.000 euros, una exposició i una publicació monogràficas sobre la seva obra. 

L'obra Bereavement, una imatge aparentment quotidiana d'un grup 
familia
r en un interior, molt propera a l'estètica nòrdica, ha estat la preferida del jurat, integrat per la coleccionista Pilar Citoler; el director de Cultura de la Universidad de Córdoba, Pablo Rabasco; el director del Centro Andaluz de la Fotografía, Pablo Juliá; el pintor i fotògraf Juan Ugalde; el galerista Moisés Pérez de Albéniz; el fotògraf i teòric Jesús Micó; el teòric i crític d'art Alfonso de la Torre; i Vari Caramés, guanyador de la setena edició del certamen.  

S'afegeix així aquesta artista, absolutament desconeguda a España, a la selecta llista de guanyadors del Premio Citoler, transformat ara en Biennal, i que sempre ha comptat amb una participació de molt alt nivell. Aquest any s'hi han presentat 130 artistes, dels que n'han resultat un total de 10 finalistes, amb els que es realitzarà un exposició en el mes de febrer, juntament amb la mostra que se li dedicarà a l'anterior guanyador del premi, el gallec Vari Caramés. Han quedat finalistes els artistes Almalé y Bondía, José Ramón Ais, Paula Anta, Ricardo Cases, Nicolas Combarro, Gerardo Custance, Aitor Lara, Mara León i Alvaro Sánchez-Montañés.