dimecres, 20 de juliol del 2016

RESTAURACIÓ DE LA CAPELLA DELS DOLORS



Aquesta tarda, a dos quarts de set, tindrà lloc la inauguració oficial de la Capella dels Dolors, després de gairebé un any de l'inici de la seva restauració. L'acte comptarà amb la presència de la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, i de l'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella.

L'acte oficial de la inauguració es podrà seguir des d'una gran pantalla instal·lada a la nau central de Santa Maria i comptarà amb el concert de Sybmiotic Duo, dos violinistes que interpretaran música dels segles XVII i XVIII. Posteriorment s'han programat 2 visites guiades d’uns 40 minuts, cap a les 19.15 h i les 20 h aproximadament.

Foto: R. G.

En els treballs de restauració i conservació, sota sota la direcció del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), hi han participat entre 6 i 12 conservadors-restauradors en les diverses fases del procés. 

Ha tingut un cost total de 533.070 €, finançats a parts iguals pel Departament de Cultura, l’Ajuntament de Mataró (a través de la Diputació de Barcelona) i l’Arquebisbat de Barcelona. La Fundació Endesa també hi ha col·laborat finançant part del nou sistema d’enllumenat de l’espai.

L'acte serà retransmès en directe per m1tv.