divendres, 8 d’octubre de 2010

FINA ENRICH AL CAPGRÒS

Encara que l'exposició ja està oberta des de dijous de la setmana passada, tal i como estava previst, la inauguració es va haver de posposar degut a una indisposició de la Fina.

Ara hem rebut de CAPGRÒS la invitació per la inauguració endarrerida, que serà el proper dijous 14 d'octubre. Us facilitem també el text que l'acompanya:Josefina Enrich mostra els seus ‘interiors’ 
a l’exposició d’octubre de l’Espai Capgròs

.
L’Espai Capgròs obre les seves portes aquest mes d’octubre a la pintora mataronina Josefina Enrich. “Imatges del món” és el títol de l’eclèctica exposició que presentarà l’artista local, interiorista de professió i que té en la pintura la seva passió més gran. “No visc de la pintura, però sempre m’ha aportat coses bones”, destaca Enrich. A l’Espai Capgròs hi exhibirà les seves temàtiques preferides: per un costat, paisatges de països orientals com ara Nepal o el Bhutan. Indrets que ella no coneix personalment però que la fascinen. “Pinto aquelles imatges que m’ha explicat algun amic que hi ha estat, o bé que he vist en algun reportatge, i que m’han despertat sentiments i emocions”. Enrich també presenta retrats d’interiors, un àmbit en què la seva professió d’interiorista hi ha tingut també força pes. “M’agrada representar estances que apartin pau i tranquil·litat, exotisme, records d’infantesa... elements que donin plaer, que relaxin o que et facin somiar”. 

Per representar totes aquestes imatges, Enrich opta per l’aquarel·la, la seva tècnica preferida. “M’hi sento molt a gust, molt més que amb l’oli o altres tècniques”, resol l’artista. Enrich buscava una tècnica que li permetés treballar en el camp professional, dissenyant interiors, i alhora li donés joc en l’àmbit artístic. Albert Alís, un dels seus professors (juntament amb Rodolf Tur i Cesc López) va ser qui la va empènyer a utilitzar l’aquarel·la. Per això, Turner, gran especialista en aquesta tècnica, és un dels seus artistes preferits, junt amb Van Gogh, Cezanne o Degas.


Esperem que la Fina ja estigui totalment recuperada, i llesta per seguir treballant i pintant. Des d'aquí, una afectuosa abraçada.