dissabte, 30 de març del 2013

ELS "ELEMENTS" D'UWE HAND -1-


La inauguració de l'exposició ELEMENTS, de l'artista alemany Uwe Hand, ha estat diferent de les habituals en varis aspectes.

El primer, sense més importància, ha estat el canvi de dia, el dimarts en lloc del divendres habitual, festiu en aquesta ocasió.

L'altre ha estat més complicat de solucionar, logísticament, ja que l'Uwe no parla la nostra llengua i hem necessitat dels bons oficis de l'amic Daniel Llin per relacionar-nos amb ell. En Daniel ha estat l'interlocutor ideal, ja que a més de parlar un perfecte alemany, la seva saviesa artística li ha permès un tracte i una compenetració personal ben allunyada de la de simple traductor.


L'Uwe ha vingut expressament d'Alemanya per a la inauguració, acompanyat a més d'un bon grapat d'alumnes i amics. La seva labor pedagògica a la Universitat de Berlín l'ha portat a diversos intercanvis acadèmics amb la Facultat de Belles Arts de Barcelona, a través de la càtedra de Rosa Maria Codina. Ella ha sigut la que ens ha facilitat el seu contacte, la coneixença mútua i les ganes d'exposar a casa nostra.


En Daniel, la Rosa Maria i l'Uwe han estat en contacte des del muntatge de l'exposició, el què ha propiciat aquesta bona entesa de la què parlàvem, encara que dificultada per l'idioma. Això va quedar ben palès a la tradicional xerrada col·loqui que es fa amb l'autor mitja hora abans de la inauguració de l'exposició, al Local de El Públic.

Dirigida per Joan Poch, l'entrevista a Uwew Hand va comptar aquest cop també amb la presència de la seva valedora, Rosa Mª  Codina, i de l'intèrpret -no volem dir traductor- Daniel Llin. En aquest vídeo teniu un petit resum de la xerrada: 




dijous, 28 de març del 2013

COL·LECTIVA DE PUNTS DE LLIBRE A L'ESPAI CAPGRÒS



La inauguració de la tradicional exposició de PUNTS DE LLIBRE va congregar ahir un nombrós públic a l'Espai Capgròs, ja que a l'habitual format per socis de Sant Lluc i artistes participants s'hi va sumar la representació de la Comissió organitzadora de l'Any Espriu.

L'Associació Sant Lluc ha volgut fer coincidir aquesta activitat anual dedicada a Sant Jordi i la festa del llibre amb l'homenatge que aquest any es dedica a la memòria de Salvador Espriu, i de la que n'ha resultat ser el primer acte públic de l'homenatge.

La presentació va anar a càrrec d'Antoni Luis, president de l'Associació organitzadora de l'exposició i, com ja és habitual en aquest Espai, del seu comissari Pere Pascual.

Volem agrair des d'aquí la col·laboració de Núria Lleonart, amb la imatge de la invitació, i la de l'amic Laniado pel magnífic muntatge corpori que decora la paret de l'escala, al·lusiu als punts de llibre i al mateix poema d'Espriu obligatori  per a la resta de participants.




dilluns, 25 de març del 2013

SANT JORDI: PUNTS DE LLIBRE



L'exposició de PUNTS DE LLIBRE 2013, que aquest any fem només a l'Espai CAPGRÒS, està dedicada a Salvador Espriu.

Aprofitant la celebració de l'any Espriu, el tema obligatori que habitualment posem com a motiu, i que sol tenir relació amb Sant Jordi i la festa del llibre, l'hem dedicat aquesta vegada al poeta d'Arenys.

Concretament, el tema és un poema seu del Llibre dels Morts, que tot i la dificultat que comporta il·lustrar un poema, i més d'Espriu, creiem que té suficients elements visuals per poder servir de base a la imaginació dels participants:


"Mira que passes sense saviesa
pel vell camí fressat, tan sols un cop,
i que la veu de sobte cridarà
el secret nom que porta en tu la mort.
No tornaràs. Recorda, no t'apartis,
mentre fas via, del que tan senzill
és d'estimar: aquest blat i la casa,
el blanc senyal de barca dins el mar,
el lent or de l'hivern ajaçat a les vinyes,
l'ombra d'un arbre damunt l'ample camp.
Oh, sobretot estima la sagrada
vida de l'arbre i la remor del vent
a les branques que s'alcen vers la llum!"

A més del tema obligatori i comú, també el format és el mateix per a tothom: una cartolina  de 6 x 22 cm, vertical, que alguns han il·lustrat a dues cares, i que dónen fe de la varietat d'estils, tècniques i recursos imaginatius dels artistes.

Val la pena remarcar que la inauguració, en lloc del dijous -com és habitual a Capgròs, i a més així s'havia anunciat- s'avança a dimecres 27, per tal de no coincidir amb les vacances de Setmana Santa.

La imatge de la invitació és obra de Núria Lleonart.


diumenge, 24 de març del 2013

UWE HAND A APARELLADORS


L'exposició del mes d'abril a la Sala d'Exposicions del Col·legi d'Aparelladors s'avança a aquest dimarts, 26 de març, en lloc de divendres com és habitual, per no coincidir amb dia festiu ni amb plenes vacances.

Aquesta vegada l'artista que ens presenta la seva obra, ELEMENTS, és l'alemany Uwe Hand. Nascut el 1952, va estudiar a la Facultat de Belles Arts de Berlín, i actualment, des de 1996, és professor a aquesta Universität der Künste.

Ha participat en nombroses exposicions individuals i col·lectives a Alemanya, Holanda, Japó, Egipte i Mónaco, entre d'altres, i té obra en diverses col·leccions públiques i privades.

Mitja hora abans de la inauguració, a les set de la tarda, es farà a El Públic la tradicional xerrada-col·loqui "Un cafè amb..." aquest l'artista alemany.


divendres, 22 de març del 2013

PREMI A CAN XALANT


L'Associació Catalana de Crítics d'Art va concedir ahir el Premi als Espais de Producció i de Creació 2012 a la programació de l’espai Can Xalant, Centre de Creació i pensament contemporani de Mataró, per la programació dels seus darrers set anys.

Els socis de l’Associació formada per experts en diferents camps de les arts, van acordar per unanimitat concedir el premi a la tasca del centre mataroní.

L’acte públic de lliurament del premi va tenir lloc ahir dijous 21 de març, a l'auditori del MACBA.


dijous, 21 de març del 2013

CONFERÈNCIA DE JOAN FONTCUBERTA

Felicitem el Museu de Mataró per la iniciativa d'organitzar aquesta conferència de Joan Fontcuberta, ja programada amb anterioritat aprofitant la seva exposició actualment en cartell a Can Palauet i coincidint ara amb la recent distinció del fotògraf amb el Premi Hasselblad.

Us reproduïm íntegrament text i foto de la notícia que surt publicada avui en el  Butlletí informatiu de l'Ajuntament:


Conferència de Joan Fontcuberta
A càrrec de l'actual premi Hasselblad
Divendres 22 de març a les 19:30h, a can Palauet
El fotògraf barceloní Joan Fontcuberta oferirà divendres 22 de març la conferència "Ficcions excessives, veritats profilàctiques", amb motiu de l'exposició que té actualment a Can Palauet, "A través del mirall". Fontcuberta, que recentment ha guanyat el premi Hasselblad, considerat el nobel de fotografia, parlarà de la fotografia com a eina de prevenció de conflictes.

Comissariada per Joan Fontcuberta i Ramon Parramon, “A través del mirall. Joan Fontcuberta” indaga en com la ubiqüitat dels aparells fotogràfics multiplica de forma exponencial les situacions que són registrades fotogràficament i la quantitat d’imatges efectuades. La fotografia, doncs, es desritualitza, ja no es reserva per als moments solemnes. Al contrari: la disponibilitat, la facilitat i l’oportunitat de fotografiar-ho tot empeny la foto digital a infiltrar-se en el temps i en l’esdeveniment d’allò quotidià en els espais més privats.

"A través del mirall" es pot veure a Can Palauet fins al 28 d'abril.


PAUL KLEE A LA FUNDACIÓN JUAN MARCH

Aquest divendres s'inaugura també a Madrid una altra exposició d'aquelles que per ella mateixa ja mereixeria un viatge a la capital.

Es tracta d'una mostra centrada en el llegat pedagògic del pintor, amb 137 obres relatives a la seva labor a la Bauhaus i organitzada amb la col·laboració del Zentrum Paul Klee, que ja en va fer una primera versió reduïda, ampliada ara amb obres de molt diverses procedències.


Paul Klee: Viento de la rosa, 1917

Paul Klee: maestro de la Bauhaus

22 de marzo 2013 - 30 de junio 2013


La exposición, resultado de varios años de trabajo en colaboración con el Zentrum Paul Klee de Berna, se apoya en el que quizá sea uno de los proyectos de investigación sobre el artista más relevante de las últimas décadas: la reciente edición crítica del así llamado "legado pedagógico" de Klee. La muestra permite articular una selección de 137 obras entre pinturas, acuarelas y dibujos, realizados entre 1899 y 1940, con casi un centenar de manuscritos seleccionados entre las notas de las clases de Klee en la Bauhaus, que representan cada uno de los 24 capítulos que componen los textos de Klee.

Cuenta, además, con objetos y documentos que van desde fotografías de época hasta los herbarios del artista, pasando por sus lecturas, las fuentes documentales de sus reflexiones, sus escritos, sus cuadernos de dibujo y sus publicaciones, un variado material que contextualiza adecuadamente su vida y su trabajo en la Bauhaus de Weimar y Dessau y ayuda a poner de manifiesto las influencias mutuas entre su teoría y su práctica artística a lo largo de toda su vida.

Con el nombre de "legado pedagógico" de Klee se conoce hasta hoy un conjunto de textos tan heteróclito como fascinante: casi 4.000 páginas manuscritas de Klee en las que éste recogió sus reflexiones e investigaciones teórico-prácticas –plagadas de llamativos diagramas, esquemas, tablas, escalas de color, construcciones y dibujos¬– en torno a la forma pictórica, sus regularidades, sus normas y su génesis; a la geometría, el plano y el volumen; al movimiento, las estructuras de la naturaleza y las de los artificios, las configuraciones plásticas, el ritmo o el color. Se trata, en definitiva, de un conjunto de reflexiones sobre la vida de las formas sin el que no pueden entenderse de manera concluyente ni la teoría del arte ni el propio hacer artístico de Klee, dos ámbitos que –como es obvio en el caso del artista–, se hacen eco mutuamente.

Sin embargo, y pesar de la significación y de la importancia de esos escritos, hasta ahora apenas dos exposiciones se habían apoyado explícitamente en ellos para plantear un discurso visual que se ocupara de las relaciones entre la obra y la enseñanza de Klee; sin duda a causa, al menos en parte, de que todo ese riquísimo material, tan rico en sugerencias como difícil de interpretar, se encontraba en un estado poco practicable para la interpretación y el análisis.

La Fundación Juan March, que ya organizó en 1981 una de las primeras muestras sobre Paul Klee celebradas en España, ha concebido esta otra exposición en paralelo al estudio, la transcripción y la edición crítica de ese inmenso legado, una tarea llevada a cabo por Fabienne Eggelhöffer y Marianne Keller -comisarias invitadas de esta muestra-. El resultado de esa investigación es la monumental base de datos www.kleegestaltungslehre.zpk.org en la que desde el pasado mes de agosto de 2012 pueden consultarse libremente todos los manuscritos originales de Klee y sus transcripciones.

Paul Klee: Con el viento, 1917
Para la organización de la exposición se ha contado con la colaboración del Zentrum Paul Klee, donde se presentó una primera versión reducida, compuesta por obras de su propia colección, bajo el título Meister Klee! Lehrer am Bauhaus, entre el 31 de julio de 2012 y el 6 de enero de 2013. La muestra que se exhibe ahora en La Fundación Juan March reúne algunas de las obras expuestas en el Zentrum Paul Klee junto a muchas otras de diversa procedencia.

Las obras de Klee están organizadas en secciones según cinco temas –el color, el ritmo, la naturaleza, la construcción y el movimiento–centrales tanto en su creación artística como en su enseñanza, y que ordenan la mirada en el amplio universo plástico de un artista tan imaginativamente fértil como fue Klee: los fenómenos de la génesis y el crecimiento de la naturaleza le sirvieron de modelo para explicar la configuración y el diseño. Su tesis de que lo esencial no es tanto la forma definitiva de las cosas como más bien el proceso que conduce a ella, su idea de que una forma no "es", sino que deviene, impregna toda su enseñanza y explica su interés por el interior y la generación de las formas. Junto a los fenómenos naturales, Klee estudió también, en el arte y en la teoría, el ritmo, el color, las construcciones geométricas y el movimiento.

Los préstamos de la exposición proceden de la colección del Zentrum Paul Klee de Berna y de muchos otros museos y colecciones, públicas y privadas, de Suiza, Alemania, Francia, Estados Unidos y España. La exposición se acompaña de un catálogo, en edición española e inglesa (con las correspondientes versiones para e-book), con ensayos y textos de Fabienne Eggelhöfer, Marianne Keller y Wolfgang Thoner. La Fundación Juan March edita también, como publicación complementaria, las traducciones al español y al inglés, en ediciones semifacsímiles, de las Beiträge zur Bildnerischen Formlehre ("Aportaciones para una teoría de la forma pictórica [Notas de clase]"), apuntes de Paul Klee para sus clases elaborados en 1921-22 y hasta ahora inéditos en ambas lenguas.

dimarts, 19 de març del 2013

CONCURS D'IMATGE GRÀFICA

L’Ajuntament d’Alella convoca els professionals i equips de disseny gràfic a presentar-se al concurs de la imatge gràfica de la 39a edició de la Festa de la Verema.


La Festa de la Verema és la celebració més tradicional i turística del municipi. Se celebra el segon cap de setmana de setembre i atrau cada any més de 20.000 visitants procedents de la comarca i de diferents poblacions catalanes. La festa és també una celebració de referència dins del món del vi i la millor plataforma de promoció dels vins DO Alella. Cada any s’espera amb entusiasme la nova imatge gràfica de la festa i per aquesta raó l’Ajuntament vetlla per fomentar la plasticitat i la professionalitat del seu disseny.

El concurs serà restringit i remunerat, i tindrà per finalitat la creació de la imatge gràfica d’enguany i la confecció d’arts finals del cartell, el llibret del programa, la banderola i els tiquets de degustació. 



Publicitat de la passada edició 2012

Podeu consultar les bases a l’apartat ‘convocatòries públiques’ del tauler d’anuncis del web de l’Ajuntament d’Alella:

http://www.alella.cat/festaverema

Rebeu una cordial salutació

Cristina Belles
Departament de Comunicació
Ajuntament d'Alella
T. 93 555 23 39 - ext.142


dilluns, 18 de març del 2013

ESPAI TORRES GARCÍA



Per qüestions d'agenda i protocol alienes a l'Associació, ens comuniquen de l'Ajuntament que la inauguració de l'Espai Torres García no podrà ser en la data prevista (aquest dijous 21 de març).

En principi s'ajorna fins al 12 d'abril, també a les 11 del matí, però esperarem a tenir-ne una confirmació oficial abans de comunicar-vos-ho definitivament.


Lamentem el trastorn que us hagi pogut ocasionar aquest canvi de data.




A l'espera de la comunicació oficial per part de l'Ajuntament, podem avançar que el proper dijous 21, a les 11 del matí, es farà al Tecnocampus un doble acte d'especial significació:

D'una banda, la signatura de cessió a la Ciutat de l'obra guanyadora de la darrera Biennal 2011, per part de l'Associació, que n'és propietària segons les Bases del concurs.

I a més, la inauguració de l'ESPAI TORRES GARCÍA, al vestíbul del Foyer del Tecnocampus, un espai que recollirà les obres guanyadores de les quatre edicions del PREMI DE PINTURA TORRES GARCÍA-CIUTAT DE MATARÓ, i que permetrà anar-se ampliant amb la cinquena, aquest estiu, i les de les edicions successives en anys posteriors.

Aquest Espai era un desig nostre llargament reclamat i treballat. Promès des de l'anterior govern municipal, s'havia anat posposant la seva creació per diferents raons fins que ara, finalment, s'ha pogut desencallar i dur a terme. 

I és important perquè permet tenir reunits en un sol espai, de manera unitària, digna i visible, totes les obres premiades en aquest Premi de Pintura que, per voluntat expressa d'organitzadors i patrocinadors, volem que quedi com a patrimoni de la Ciutat.

Ens satisfà enormement que l'Ajuntament de Mataró hagi entès que tot aquest esforç que estem fent des de fa deu anys no és en benefici propi sinó de la Ciutat, i que hi hagi posat també tots els mitjans i recursos necessaris per poder-ho tirar endavant.

A l'espera de la invitació oficial, doncs, us volem fer partíceps d'aquest important esdeveniment i convidar-vos als actes d'inauguració d'aquest ESPAI TORRES GARCÍA.


divendres, 15 de març del 2013

CURS DE DIBUIX DEL NATURAL


L'Alberto Romero ens fa arribar la informació d'aquest curset de dibuix amb model del natural que farà per Setmana Santa.

Encara que estigui dirigit especialment a estudiants de Belles Arts, està obert a tothom amb uns mínims coneixements y habilitats artístiques


TALLER DE DIBUIX
DE MODEL DEL NATURAL


Aquesta Setmana Santa us proposem un taller intensiu de dibuix del natural de figura humana. Analitzarem  l'expressivitat, complexitat i gestualitat del cos humà,  aprofundint en el llenguatge plàstic del dibuix.

Pot ser un inici de vacances interessant i productiu, acompanyats de persones que compartiu els mateixos interessos.

Del 25 al 28 de Març de 2013
Adreçat a estudiants de Batxillerat Artístic, Escoles de Disseny i Belles Arts

Horaris:
pots venir pel matí, de 10 a 13,30
o bé a les tardes, de 17 a 20,30 

Preu: 60€ ( el paper de 100x70 cm está inclòs)*

Material necessari:
Bloc de croquis mida DIN A3 (100 fulls) per fer apunts, un difumí gruixut, carbonets i llapissos.

*Es necessita un mínim de set alumnes per dur a terme l’activitat 

MÉS INFORMACIÓ
669233131  /  937551833


dijous, 14 de març del 2013

JOAN POCH A ARGENTONA

EXPOSICIÓ DE JOAN POCH "LABERINTS. Pintures i Fangs"
Acte inaugural: Dissabte 16 de març a les 20 h.

Joan Poch pintor, Joan Poch ceramista
“Aquests dies podem veure més el Joan Poch pintor. Tot i que aquí a Argentona se’ l coneix, s’ha vist molt més el Joan Poch ceramista. Com a alumne de l’Escola de Ceràmica, i també participant en la Fira de la Terrissa. No ho sé, què va néixer en ell, abans. Ni com. Potser en Joan Poch, primer va ser pintor. Per donar sortida a unes inquietuds, a unes necessitats d’expressió. I va anar així, durant bastant de temps. Temps de maceració? Temps de síntesi? Mentrestant, va néixer en ell un impuls per modelar el fang amb les mans, per transformar la matèria en obra.”
Emília Illamola, escriptora.


dimecres, 13 de març del 2013

CURS D'AQUAREL·LA



El nostre company, Albert Alís ens fa arribar aquesta informació:



PARCS I JARDINS A L’AQUAREL·LA
Classe d’aquarel·la al natural per l’Albert Alís

Es tractarà d’una classe viva i directa on el mestre donarà les explicacions necessàries (solucions de llum, de composició, de color, etc.)
i farà les demostracions oportunes.

En aquesta ocasió treballarem al Parc de la Ciutadella de Barcelona on podrem gaudir de bons temes.

Es tracta d’una única sessió amb possibilitat de repetir-la periòdicament.

Dia: Dissabte, 16 de Març de 2013
Horari: De 10 a 1 del matí
Lloc de trobada: Estany del Parc de la Ciutadella.
Inici de la classe: Les 10 en punt.

Preu: 20 €
Informació i inscripcions: 661 41 27 18 / albertalis@gmail.com

dimarts, 12 de març del 2013

PERE-MÀRTIR BRASÓ

Hola!

El divendres 15 de març a les 19:30 inaugurem nova exposició al Museu Arxiu de Llavaneres. Seràn olis i dibuixos, obra recent que he pintat durant 2012 i 2013 de la sèrie "De pedres i bèsties". A partir de quadre De la mateixa pols, que vaig exposar l'any passat al Col.legi d'Aparelladors de Mataró, he seguit aquest "fil argumental" tot igualant i relativitzant la destinació última de pedres (muntanyes, sorra, etc.) i bèsties (de tot tipus...). Sempre en clau irònica i/o crítica, sense cap pretensió trascendent, al menys d'entrada.





Si veniu estaré molt content. Us adjunto invitació i díptic on hi ha el plànol per arribar al Museu. No feu cas dels indicadors i cartells que trobeu per Llavaneres perquè la majoria són errònis o enganyosos. Tampoc funciona el GPS (coses de Google). Heu de pujar la carretera cap a Sant Andreu de Llavaneres (desde la N-II o de l'autopista del Maresme) i una mica abans (400 o 500 mts.) d'entrar al nucli urbà girar a la dreta tot travessant la riera, seguir amunt (direcció única) i a uns 100 mts. aparcar el cotxe a la zona del davant del Camí de Can Caralt. Caminar dos minuts i ja esteu al Museu.





Us espero. Gràcies i salut!

Pere-Màrtir Brasó

dilluns, 11 de març del 2013

LA CASA DE CÓS

L'ASSOCIACIÓ AMICS DE CA L’ARENAS ens convida a la nova xerrada-col·loqui que tindrà lloc a la seva seu del carrer d'Argentona, 64, el proper dimecres 13 de març de 2013 a dos quarts de vuit del vespre.



La casa de cós a Mataró

Benvolguts.

L’Associació Amics de Ca l’Arenas presentarà Manel Salicrú i Puig, aparellador, que tractarà sobre La casa de cós a Mataró. La casa de cós és l’edificació d’habitatges d’unes característiques ben pròpies, adaptades a un model basat en la unitat de l’amplada del cós. Unes peculiaritats de construcció que es remunten al segle XVI, originada en funció de la llargada de les bigues de fusta i l’optimització de la capacitat de resistència de la construcció, que aconsegueix la seva estructura definitiva durant el segle XVIII i es consolida el segle XIX, fins a les primeres dècades del segle XX

Manel Salicrú i Puig, exposarà els elements incorporats en cada període d’expansió de la ciutat que, sense defugir els trets bàsics originaris, ha modificat i actualitzat la nostra fesomia urbana fins avui. Des de les noves incorporacions: aigua corrent, gas, electricitat, sanitaris... Des de la senzilla casa de l’eixample a la casa noble de la part antiga de Mataró.

És la història de la ciutat mitjançant l’evolució dels habitatges, que han donat fesomia pròpia als nostres carrers. Manel Salicrú i Puig ha estudiat profusament el tema i ens donarà una visió acurada i històrica de Mataró, amb detall i professionalitat.

Us hi esperem.

Dimecres, 13 de març de 2013, a 2/4 de 8 del vespre.

ASSOCIACIÓ AMICS DE CA L’ARENAS Carrer d’Argentona, 64

dissabte, 9 de març del 2013

EL MAR DE LUISA SEGURA

Divendres al vespre Maria Luisa Segura Requena es va presentar en societat, a Mataró. Ja havia fet tres exposicions a Lanzarote, on residia i, un cop aquí, ens havia avançat un tastet de la seva obra a la passada Col·lectiva Sant Lluc.


Ara fa la seva posada de llarg amb aquesta exposició individual d'aquarel·les de temes marins enfocats, però, sota el prisma de l'alegria de les vacances, de l'estiueig, del plaer de passejar arran d'aigua, de saltar onades els més petits o de vagarejar prenent el sol.


Són pintures alegres, vives, fresques, no pel tema i el seu color i llum consubstancials sinó per la seva mirada també alegre, viva i fresca. Són pintures dinàmiques, encara en el repòs dels personatges mandrejant a la sorra.


"No pot amagar la Luisa l’entusiasme que sent davant d’un món joiós i lliure que gaudeix", deia Daniel Llin en la seva presentació de l'acte. I afegia:
"La Luisa no valora només l’aspecte representatiu de les imatges de les seves aquarel·les, Lluïsa tracta de descriure’ns una seqüència de la vida. La por del nen al davant de l’onada, la seva fugida i la rebolcada final. Tot seria com una visió cinematogràfica d’un moment lúcid i joiós de la vida".



Totes les obres que integren l'exposició són aquarel·les, aquesta difícil tècnica que la Lluïsa tracta amb tanta soltura com saviesa: "L’aquarel·la és una tècnica difícil. Fixeu-vos però en el mestrívol tractament de les aigües fosques de l’onada que s’aixeca, les espurnes de l’escuma que s’escampa...".


"Fa poc que conec a la Luisa" -deia Daniel Llin- "És una persona que no et pot deixar indiferent. La seva opinió sobre l’art, sobre la bellesa, li surt com una explosió interna on s’acumulen l’entusiasme però també, una visió acurada del que vol fer i del que veu. La seva ànima andalusa la fa pròxima i un no pot impedir de deixar-se emportar per un torrent de frases i d’opinions sobre l’art realment interessants".


La Presó va resultar insuficient per absorbir tota la gentada congregada a la sala d'exposicions. Molt amics i companys de feina i també, feliçment, molts companys artistes, que van voler acompanyar la Luisa en aquest bateig, evidentment d'aigua.


Com hem dit anteriorment, la presentació va anar a càrrec de Daniel Llin, de la que en podem veure un extracte en aquest vídeo.





dimecres, 6 de març del 2013

EL MAR A LA PRESÓ

Divendres, 8 de març, a les 19:30, a la nostra sala d'exposicions de La Presó, s'inaugura l'exposició de Mª LUISA SEGURA REQUENA, JUEGOS DE AGUA.


La Mª Luisa és una companya que fa poc que és entre nosaltres, i en aquest curt període de temps en el que la seva activitat professional l'ha portada cap al Maresme s'ha integrat intensament a l'Associació, participant activament en totes les activitats que duem a terme habitualment.

El seu caràcter obert i simpàtic i la seva entrega il·lusionada a tot allò que fa, des de la pintura a l'aprenentage de la nostra llengua, contribueixen a fer-se estimar i valorar. 

A estimar ja ho fa cada dia amb la seva actitud. A valorar, sense conèixer massa la seva obra, ja ens en va donar una petita mostra a la passada Col·lectiva Sant Lluc, amb una obra de petit format antecedent del tema que ara amplia en aquesta exposició.

Valdrà la pena descobrir-la, conèixer-la millor i seguir la seva trajectòria. I el millor és visitar aquesta exposició, a la que hi esteu tots convidats.



dimarts, 5 de març del 2013

CONCURS DE CARTELLS - FESTA DEL CÀNTIR D'ARGENTONA



Dotació del premi: 500 €
Termini d'admissió de cartells: del 15 de març al 14 d'abril de 2013

Us relacionem els punts més importants de les bases del concurs, les quals podeu consultar integrament al web:www.museucantir.org

Temàtica: Relacionada amb els elements de la Festa i la Fira: el càntir, la terrissa, l'aigua i la vila d'Argentona.

Mides i tècnica: Realitzats sobre paper blanc de format DIN A3 (42 x 29,7 cm), en disposició vertical i amb un màxim de DUES TINTES planes o tramades. Els treballs es presentaran SOBRE CARTRÓ PLOMA i sense signar.

Termini i lloc de presentació: El termini d'admissió d'obres començarà el dia 15 de març i finalitzarà el 14 d'abril. Les obres podran ser trameses per correu o presentades personalment al Museu del Càntir (Pça de l'Església, 9, 08310 Argentona) dins el següent horari: dimarts a divendres de 10 a 14h i de 16 a 20h, dissabtes d'11 a 14h i de 17 a 20h i diumenges d'11 a 14h.

Identificació de les obres: Les obres no aniran signades. Al revers de l'original hi constarà un títol o lema. Cada obra s'acompanyarà d'un sobre tancat amb el títol escollit escrit a l'exterior i les dades personals de l'autor/a o autor/es (nom, adreça postal, telèfons, adreça electrònica i còpia del DNI) a l'interior.

Veredicte i exposició: La difusió pública del veredicte del jurat i el lliurament del premi tindran lloc al Museu del Càntir el diumenge 21 d'abril a les 13 hores, en el decurs de l'acte inaugural de l'exposició d els treballs seleccionats. L'exposició romandrà oberta al públic del 21 d'abril al 12 de maig de 2013. L'horari de visita serà el d'obertura del museu.


dilluns, 4 de març del 2013

CONCURS DE DIBUIX YNGLADA-GUILLOT



La Fundació Ynglada-Guillot, amb la col·laboració de la Fundació Vila Casas, organitza la LI edició del Concurs Internacional de Dibuix 2013.

  • Els dibuixos han de ser en blanc i negre. 
  • S’estableix un premi indivisible de 4.000 euros. 
  • Cal lliurar les obres personalment a la seu de la Fundació, Passeig Isabel II, 1, Casa Llotja, Barcelona. 
  • Les obres han de lliurar-se entre el 2 i el 10 de maig. 
  • El veredicte del jurat i la selecció d’obres es faran públics el 2 de juliol a les 12 h. 
  • L’exposició estarà oberta del 2 al 21 de juliol a l’Espai Volart de la Fundació Vila Casas.
Podeu veure les Bases completes, amb la butlleta d'inscripció, clicant AQUÍ

Per a més informació, visiteu les planes web de la Real Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi i de la Fundació Ynglada-Guillot, Entitat organitzadora d'aquest important Premi. 


divendres, 1 de març del 2013

MARC PRAT I PERECOLL A WIESBADEN

Ahir 28 de febrer es va inaugurar una exposició important a Wiesbaden: Perecoll i Marc Prat. Dues generacions d'artistes catalans. Amb aquest títol la Galeria KUNST KONTOR acull, en dues sales separades, l'obra d'aquests dos artistes mataronins, pertanyents a dues generacions diferents, però amb una visió cromàtica bastant similar: “Compartim la idea de reducció de color, ja que els dos utilitzem un to molt fosc i unitari”, destaca Perecoll, que presenta pintures i escultures de diferents èpoques. Marc Prat, per la seva banda, hi porta la coneguda sèrie dels claustres.


Perecoll i Marc Prat. Foto Capgròs

La galeria Kunst Kontor de Wiesbaden, ciutat de 270.000 habitants propera a Frankfurt, "ens dóna moltes possibilitats, el lloc és increïble i la ciutat molt interessant", destaca Perecoll, que es mostra, com en Marc, molt satisfet de poder exposar fora el que no poden ensenyar a casa, en uns moments tan difícils per tothom però especialment pels artistes. 





Ha estat un mataroní resident a aquesta ciutat qui els ha fet d'enllaç amb la galeria, que "té una col·lecció espectacular, fins i tot compten amb un dibuix de Miquel Àngel, i no solen programar exposicions d’artistes vius”. Aquest noi basc, aparellat amb una mataronina i resident actualment a Alemanya, ha creat Kuntskat, empresa dedicada a la "Promoció d’art entre Catalunya i Alemanya. Representem artistes catalans a la zona del Rin-Main".



Les seves gestions a favor del artistes catalans, especialment dels de casa, la podeu anar seguint a través del seu facebook i el seu web, des d'on podeu accidir a uns magnífics catàlegs dels artistes que representen. No us espanteu: Pere Sala, Albert Alís, Marta Duran, Marc Prat, Santi Domínguez, Modest Almirall, Ricard Jordà, Alberto Romero, Josep Maria Codina, Perecoll, Ramon Enrich... Després ens estranyem que a Alemanya les coses vagin millor que aquí!