dijous, 21 de març del 2013

CONFERÈNCIA DE JOAN FONTCUBERTA

Felicitem el Museu de Mataró per la iniciativa d'organitzar aquesta conferència de Joan Fontcuberta, ja programada amb anterioritat aprofitant la seva exposició actualment en cartell a Can Palauet i coincidint ara amb la recent distinció del fotògraf amb el Premi Hasselblad.

Us reproduïm íntegrament text i foto de la notícia que surt publicada avui en el  Butlletí informatiu de l'Ajuntament:


Conferència de Joan Fontcuberta
A càrrec de l'actual premi Hasselblad
Divendres 22 de març a les 19:30h, a can Palauet
El fotògraf barceloní Joan Fontcuberta oferirà divendres 22 de març la conferència "Ficcions excessives, veritats profilàctiques", amb motiu de l'exposició que té actualment a Can Palauet, "A través del mirall". Fontcuberta, que recentment ha guanyat el premi Hasselblad, considerat el nobel de fotografia, parlarà de la fotografia com a eina de prevenció de conflictes.

Comissariada per Joan Fontcuberta i Ramon Parramon, “A través del mirall. Joan Fontcuberta” indaga en com la ubiqüitat dels aparells fotogràfics multiplica de forma exponencial les situacions que són registrades fotogràficament i la quantitat d’imatges efectuades. La fotografia, doncs, es desritualitza, ja no es reserva per als moments solemnes. Al contrari: la disponibilitat, la facilitat i l’oportunitat de fotografiar-ho tot empeny la foto digital a infiltrar-se en el temps i en l’esdeveniment d’allò quotidià en els espais més privats.

"A través del mirall" es pot veure a Can Palauet fins al 28 d'abril.