dilluns, 25 de març del 2013

SANT JORDI: PUNTS DE LLIBREL'exposició de PUNTS DE LLIBRE 2013, que aquest any fem només a l'Espai CAPGRÒS, està dedicada a Salvador Espriu.

Aprofitant la celebració de l'any Espriu, el tema obligatori que habitualment posem com a motiu, i que sol tenir relació amb Sant Jordi i la festa del llibre, l'hem dedicat aquesta vegada al poeta d'Arenys.

Concretament, el tema és un poema seu del Llibre dels Morts, que tot i la dificultat que comporta il·lustrar un poema, i més d'Espriu, creiem que té suficients elements visuals per poder servir de base a la imaginació dels participants:


"Mira que passes sense saviesa
pel vell camí fressat, tan sols un cop,
i que la veu de sobte cridarà
el secret nom que porta en tu la mort.
No tornaràs. Recorda, no t'apartis,
mentre fas via, del que tan senzill
és d'estimar: aquest blat i la casa,
el blanc senyal de barca dins el mar,
el lent or de l'hivern ajaçat a les vinyes,
l'ombra d'un arbre damunt l'ample camp.
Oh, sobretot estima la sagrada
vida de l'arbre i la remor del vent
a les branques que s'alcen vers la llum!"

A més del tema obligatori i comú, també el format és el mateix per a tothom: una cartolina  de 6 x 22 cm, vertical, que alguns han il·lustrat a dues cares, i que dónen fe de la varietat d'estils, tècniques i recursos imaginatius dels artistes.

Val la pena remarcar que la inauguració, en lloc del dijous -com és habitual a Capgròs, i a més així s'havia anunciat- s'avança a dimecres 27, per tal de no coincidir amb les vacances de Setmana Santa.

La imatge de la invitació és obra de Núria Lleonart.