dissabte, 9 de març del 2013

EL MAR DE LUISA SEGURA

Divendres al vespre Maria Luisa Segura Requena es va presentar en societat, a Mataró. Ja havia fet tres exposicions a Lanzarote, on residia i, un cop aquí, ens havia avançat un tastet de la seva obra a la passada Col·lectiva Sant Lluc.


Ara fa la seva posada de llarg amb aquesta exposició individual d'aquarel·les de temes marins enfocats, però, sota el prisma de l'alegria de les vacances, de l'estiueig, del plaer de passejar arran d'aigua, de saltar onades els més petits o de vagarejar prenent el sol.


Són pintures alegres, vives, fresques, no pel tema i el seu color i llum consubstancials sinó per la seva mirada també alegre, viva i fresca. Són pintures dinàmiques, encara en el repòs dels personatges mandrejant a la sorra.


"No pot amagar la Luisa l’entusiasme que sent davant d’un món joiós i lliure que gaudeix", deia Daniel Llin en la seva presentació de l'acte. I afegia:
"La Luisa no valora només l’aspecte representatiu de les imatges de les seves aquarel·les, Lluïsa tracta de descriure’ns una seqüència de la vida. La por del nen al davant de l’onada, la seva fugida i la rebolcada final. Tot seria com una visió cinematogràfica d’un moment lúcid i joiós de la vida".



Totes les obres que integren l'exposició són aquarel·les, aquesta difícil tècnica que la Lluïsa tracta amb tanta soltura com saviesa: "L’aquarel·la és una tècnica difícil. Fixeu-vos però en el mestrívol tractament de les aigües fosques de l’onada que s’aixeca, les espurnes de l’escuma que s’escampa...".


"Fa poc que conec a la Luisa" -deia Daniel Llin- "És una persona que no et pot deixar indiferent. La seva opinió sobre l’art, sobre la bellesa, li surt com una explosió interna on s’acumulen l’entusiasme però també, una visió acurada del que vol fer i del que veu. La seva ànima andalusa la fa pròxima i un no pot impedir de deixar-se emportar per un torrent de frases i d’opinions sobre l’art realment interessants".


La Presó va resultar insuficient per absorbir tota la gentada congregada a la sala d'exposicions. Molt amics i companys de feina i també, feliçment, molts companys artistes, que van voler acompanyar la Luisa en aquest bateig, evidentment d'aigua.


Com hem dit anteriorment, la presentació va anar a càrrec de Daniel Llin, de la que en podem veure un extracte en aquest vídeo.