divendres, 1 de març del 2013

MARC PRAT I PERECOLL A WIESBADEN

Ahir 28 de febrer es va inaugurar una exposició important a Wiesbaden: Perecoll i Marc Prat. Dues generacions d'artistes catalans. Amb aquest títol la Galeria KUNST KONTOR acull, en dues sales separades, l'obra d'aquests dos artistes mataronins, pertanyents a dues generacions diferents, però amb una visió cromàtica bastant similar: “Compartim la idea de reducció de color, ja que els dos utilitzem un to molt fosc i unitari”, destaca Perecoll, que presenta pintures i escultures de diferents èpoques. Marc Prat, per la seva banda, hi porta la coneguda sèrie dels claustres.


Perecoll i Marc Prat. Foto Capgròs

La galeria Kunst Kontor de Wiesbaden, ciutat de 270.000 habitants propera a Frankfurt, "ens dóna moltes possibilitats, el lloc és increïble i la ciutat molt interessant", destaca Perecoll, que es mostra, com en Marc, molt satisfet de poder exposar fora el que no poden ensenyar a casa, en uns moments tan difícils per tothom però especialment pels artistes. 





Ha estat un mataroní resident a aquesta ciutat qui els ha fet d'enllaç amb la galeria, que "té una col·lecció espectacular, fins i tot compten amb un dibuix de Miquel Àngel, i no solen programar exposicions d’artistes vius”. Aquest noi basc, aparellat amb una mataronina i resident actualment a Alemanya, ha creat Kuntskat, empresa dedicada a la "Promoció d’art entre Catalunya i Alemanya. Representem artistes catalans a la zona del Rin-Main".



Les seves gestions a favor del artistes catalans, especialment dels de casa, la podeu anar seguint a través del seu facebook i el seu web, des d'on podeu accidir a uns magnífics catàlegs dels artistes que representen. No us espanteu: Pere Sala, Albert Alís, Marta Duran, Marc Prat, Santi Domínguez, Modest Almirall, Ricard Jordà, Alberto Romero, Josep Maria Codina, Perecoll, Ramon Enrich... Després ens estranyem que a Alemanya les coses vagin millor que aquí!