dissabte, 30 de març del 2013

ELS "ELEMENTS" D'UWE HAND -1-


La inauguració de l'exposició ELEMENTS, de l'artista alemany Uwe Hand, ha estat diferent de les habituals en varis aspectes.

El primer, sense més importància, ha estat el canvi de dia, el dimarts en lloc del divendres habitual, festiu en aquesta ocasió.

L'altre ha estat més complicat de solucionar, logísticament, ja que l'Uwe no parla la nostra llengua i hem necessitat dels bons oficis de l'amic Daniel Llin per relacionar-nos amb ell. En Daniel ha estat l'interlocutor ideal, ja que a més de parlar un perfecte alemany, la seva saviesa artística li ha permès un tracte i una compenetració personal ben allunyada de la de simple traductor.


L'Uwe ha vingut expressament d'Alemanya per a la inauguració, acompanyat a més d'un bon grapat d'alumnes i amics. La seva labor pedagògica a la Universitat de Berlín l'ha portat a diversos intercanvis acadèmics amb la Facultat de Belles Arts de Barcelona, a través de la càtedra de Rosa Maria Codina. Ella ha sigut la que ens ha facilitat el seu contacte, la coneixença mútua i les ganes d'exposar a casa nostra.


En Daniel, la Rosa Maria i l'Uwe han estat en contacte des del muntatge de l'exposició, el què ha propiciat aquesta bona entesa de la què parlàvem, encara que dificultada per l'idioma. Això va quedar ben palès a la tradicional xerrada col·loqui que es fa amb l'autor mitja hora abans de la inauguració de l'exposició, al Local de El Públic.

Dirigida per Joan Poch, l'entrevista a Uwew Hand va comptar aquest cop també amb la presència de la seva valedora, Rosa Mª  Codina, i de l'intèrpret -no volem dir traductor- Daniel Llin. En aquest vídeo teniu un petit resum de la xerrada: