divendres, 28 de febrer del 2014

MARTÍNEZ LOZANO EN FOTOS

Els Amics de les Arts i Joventuts musicals acull des de dissabte passat l’exposició ‘Remembrança de Josep Martínez Lozano’, obra del fotògraf terrassenc Cristóbal Castro. 

Lozano va establir els seus estudis a Terrassa, Montblanc i Llançà, poblacions que van tenir una gran importància en la seva trajectòria artística i personal.


El "Pepe", com li deien els amics, va rebre la medalla de plata de l’Ajuntament de Terrassa l’any 1999, i va ser nomenat fill adoptiu de la ciutat el 2006, abans de morir.
Homenatge que se li va retre a Ripoll el juny de 2013

L’exposició és una recopilació d’un gran amic seu, Cristóbal Castro, que ha recollit fotografies de tota la vida professional del pintor: “Durant els últims trenta anys, sempre que ell feia alguna cosa jo intentava anar-hi i li feia fotos. El recordo com una persona especial, un personatge molt especial, molt entranyable, molt estimat, molt bona persona. Traspassava el que era un artista, era quelcom més. Un personatge de la ciutat i molt estimat per tothom”.
L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha volgut destacar el compromís del pintor amb la ciutat i el regidor de Cultura, Amadeu Aguado, ha comentat també l’obra de l’artista: “El bon pintor busca la llum, busca la inspiració, i és un honor que ell la trobés a Terrassa durant molts anys. A part de la riquesa o la dinàmica cultural en temps difícils com inicialment va viure és prou important. Això dignifica la gent i les persones que l’envoltaven”.
L’exposició es podrà veure fins el dia 13 de març, de dimarts a diumenge de set a nou del vespre.