dissabte, 22 de febrer del 2014

SANT CLIMENT UNIVERSAL



El Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) ha presentat la candidatura de l'Absis de Sant Climent de Taüll a '10 pintures universals de Barcelona'.

La campanya, impulsada per Capital de la Cultura Catalana (CCC) Barcelona, vol donar notorietat al patrimoni pictòric de la ciutat a nivell nacional i internacional.

En declaracions a Europa Press, el president de l'organització CCC, Xavier Tudela, ha explicat que aquest dilluns ha començat el termini perquè entitats i ciutadans presentin candidatures --fins al 28 de febrer--, i tot i que ja tenen diverses opcions que es donaran a conèixer pròximament, han elegit fer pública la candidatura de l'absis perquè "és una pintura molt representativa del patrimoni pictòric de Barcelona".


L'absis de Sant Climent de Taüll, del segle XII, és una obra mestra del romànic europeu elaborada pel Mestre de Taüll, que combina elements de diferents visions bíbliques --Apocalipsi, Isaías i Ezequiel-- per presentar Crist al Judici Final, i que utilitza el color per a donar volum a la composició.