dijous, 29 d’octubre del 2009

DIADA DEL SOCI

SANT LLUC
És un dels quatre evangelistes. La iconografia religiosa el representa amb el símbol d'un toro, i la tradició li atribueix el mèrit de ser el primer pintor, per creure's que va fer un retrat de la Verge. Per aquest motiu se l'ha adoptat com a patró dels artistes, festivitat que se celebra cada any el 18 d'octubre.

L'ASSOCIACIÓ SANT LLUC
Des de fa més de seixanta anys, un grup de gent que es va reunint cada any per fer una exposició dels seus treballs, amb motiu de la festa del seu patró,  ha anat cambiant la seva denominació des de Asociación Sant Lucas a Agrupació Sant Lluc, fins a arribar a la actual Associació Sant Lluc per l'Art. Aquesta és ja una Entitat legalment constituïda, amb estatuts i junta directiva electa, que li confereixen personalitat jurídica per a poder exercir les seves funcions com a promotor d'activitats artístiques.

DIADA DEL SOCI
Poden ser-ne socis totes aquelles persones interessades en el món de l'art, siguin o no artistes en actiu, que creguin que en col·lectivitat es poden assolir millors fites que en solitari.
Tant pel nom que portem com per l'activitat principal de una majoria d'associats, l'Associació té com a patró a Sant Lluc, i celebra la seva festa, des de fa tres anys, el matí del diumenge més proper al 18 d'octubre, al Pati i Sala-Taller de la Presó. No té cap més pretensió que la de compartir una bona estona amb els amics, intercanviar impressions amb els companys i conèixer a aquells nouvinguts que ens han fet la confiança d'acompanyar-nos.
La Diada acostuma a coincidir amb la inauguració o clausura d'alguna exposició singular, que en aquesta ocasió era la de Dibuixos i Titelles de Joan Hortós. 
En agraïment a la vostra fidelitat, l'Associació us convida a coca i vi dolç, per fer encara més agradable la diada.

Els que vareu ser-hi podeu provar de trobar-vos a les fotos que us oferim a continuació:



















Tots aquells que no hi éreu, ja sabeu què us toca si hi voleu sortir. Us esperem a tots la propera Diada 2010!