dilluns, 29 de març del 2010

ACUMULACIÓ D'INAUGURACIONS

Com ja sol passar més sovint del què voldriem, després de més d'una setmana sense novetats, en sis dies s'acumulen quatre inauguracions, un partit de Champions i una operació sortida, pels qui no hagin sortit encara. Però no ens queixem, que més val això que la inactivitat, o el "tancat per vacances".


AGÀPIT BORRÀS 
El divendres al vespre es va inaugurar al Col·legi d'Aparelladors l'exposició Després de la crisi, documents per el segle XXI, d'Agàpit Borràs, comissariada com és habitual per Teresa Roig. Va fer-ne la presentació Antoni Luis, com a president de l'Associació, i el propi Agàpit va dirigir també unes paraules explicatives a la nombrosa assistència.


Com sempre, ens abstenim de fer judicis de valor o crítica artística dels protagonistes de les nostres activitats, però us recomanem que llegiu la crítica que li dedica Pere Pascual en el seu blog: Reflexions  (cliqueu a sobre)


PUNTS DE LLIBRE
Aquest dimarts 30 i dimecres 31 de març, a les 19:30h, s'inauguren, a l'Espai Capgròs i a la Sala Sant Lluc del Casal respectivament, les dues versions de l'exposició de Punts de Llibre.  Aquest any, i degut a l'èxit de la versió del 2009, l'hem organitzada conjuntament amb Capgròs per donar-li més rellevància i major difussió.



Cada artista (llevat d'alguna excepció) participa amb cinc peces, totes del mateix tamany i format, dues de les quals s'exposen a l'Espai Capgròs i tres a la nostra Sala. Les cinc obres són independents entre elles, encara que molts han optat per una temàtica conjunta o fins i tot presentar-les com a díptics o tríptics.


Teresa Roig, que ha comissariat i coordinat també aquestes Mostres, destaca la “confrontació d’estils” que es donarà, ja que molts artistes han abocat tota la seva imaginació en aquests petits objectes, treballant amb pintura, gravat, fotografia o fins i tot creant volums escultòrics“Sempre ens ha semblat interessant crear punts de trobada per als artistes, que surtin del seu estudi i puguin intercanviar idees”.
Cal remarcar que no és cap concurs, i que a més els punts estaran a la venda, raó per la qual ens podem permetre el gust d'adquirir obra d'algun artista que ens agradi a uns preus molt raonables. És la nostra contribució particular al foment del gust pel llibre i la lectura, amb motiu de la diada de Sant Jordi, a través d'allò que ens és més proper: l'expressió artística. 

EL CASAMENT
Coincidint en dia i hora, el mateix dimarts 30, a les 20h, s'inaugura a la Sala Municipal d'Exposicions de Pineda de Mar un altre muntatge de El Casament, aquesta magnífica exposició col·lectiva d'artistes mataronins entre els quals hi ha diversos companys nostres i que va seguint el seu periple per diverses localitats barcelonines. 


I dimecres, per rematar la jugada (i mai millor dit), la inauguració a la nostra Sala, una mica abans del partit. Penseu, però, que el Barça juga dos cops per setmana, i temps hi haurà per veure'l. Fins i tot ja és avorrit veure'l guanyar sempre. En canvi, aquesta exposició és única i irrepetible, i els 55 participants no es mereixen que els fem un lleig. Així que us esperem a tots, encara que sigui amb el "pinganillo" a l'orella, i així podrem celebrar junts amb una copa de cava el nostre èxit i la seva victòria. Us esperem!