dimarts, 4 de maig del 2010

SANTI ESTRANY A CAN PALAUET

El divendres passat es va inaugurar l'exposició-homenatge a Santiago Estrany, RECORREGUT VITAL, organitzada per l'Ajuntament de Mataró.

Santi Estrany (Mataró, 1923) és Doctor en Belles Arts i artista polifacètic de prolífica trajectòria que s’ha dedicat sempre al paisatge urbà, cercant una geometrització formal. La mostra, és, segons la publicitat municipal, una mirada enrere des del inicis fins avui mateix a la producció artística d’un viatger incansable que als seus quasi bé 87 anys pinta a diari.


L’exposició està formada per pintures monogràfiques dedicades a una ciutat (Amsterdam, Londres, Nova York, París, Tòkio o Venècia, entre d’altres) o també dedicades a un país (Egipte, Grècia o Turquia). També s’hi poden veure dibuixos i fotografies de nus, documentació sobre els seus murals decoratius (serigrafies), cartells publicitaris, ex-libris, la seva tesi doctoral sobre el noucentisme, i un audiovisual que recull comentaris, tant de l’artista com de gent que el coneix, sobre l’obra i sobretot el personatge: àmbit familiar, àmbit acadèmic, àmbit artístic i àmbit cultural mataroní. Aquest documental és una coproducció de la família Estrany i l’IMAC i té una durada aproximada de 15 minuts.



Podeu llegir l'opinió de l'Alcalde, Sr. Joan Antoni Baron, que va presentar l'acte, a UN DIA FELIÇ, i una àmplia crítica de l'exposició en el comentari SANTI ESTRANY. ART I DOCÈNCIA, de Pere Pascual.

L'exposició, que es podrà veure a Can Palauet fins a l’11 de juliol, ofereix també com a serveis als visitants: 
  • visita comentada per a públic familiar el diumenge 16 de maig, a les 12 h; 
  • una taula rodona, divendres 28 de maig a les 20 h; 
  • i la presentació del catàleg de l’exposició, divendres 11 de juny, a les 20 h, també a Can Palauet.

Si voleu saber més sobre Santi Estrany podeu visitar aquestes planes: