dimarts, 8 de juny del 2010

CONFERÈNCIA A CA L'ARENAS

Aquest dijous 10 de juny, com ja sol passar, hi ha overbooking d'activitats culturals a Mataró. I així, a les dues exposicions que s'inauguren simultàniament a Caixa Laietana de la Plaça Santa Anna, la de Pepita Herrero i la dels Joves seleccionats a la Col·lectiva 2009, (us en parlarem demà més detingudament), s'hi suma la xerrada que tindrà lloc a Ca L'Arenas a 2/4 de vuit del vespre, de la que en Francesc Masriera ens fa arribar els detalls que reproduïm a continuació:

EL DIBUIXANT MANUEL CUYÀS VIST PEL SEU FILL MANUEL

L’Associació Amics de Ca l’Arenas, el dijous dia 10 de juny a 2/4 de 8 de la tarda, us convida a escoltar l’escriptor i periodista, director adjunt del Diari El Punt i persona molt implicada en la vida cultural de Mataró, MANUEL CUYÀS I GIBERT, que ens parlarà del seu pare, MANUEL CUYÀS I DURAN.

MANUEL CUYÀS I DURAN ha estat un excel·lent artista que s’inicià en l’art del dibuix a l’Escola d’Arts i Oficis sota la direcció de Rafael Estrany en els anys de postguerra, junt amb altres joves mataronins que van cobrir un llarg camí de creació en uns temps ben difícils. Ja a la seva etapa inicial va sentir-se atret per la figura de J. G. Junceda, un dels grans dibuixants catalans de la primera meitat del segle XX, que recordava amb gran estima.

L’artista MANUEL CUYÀS va desenvolupar una llarga carrera professional sense deixar la seva ciutat. Aquesta identificació és palesa pels anys de col·laboració a les planes de la premsa local, amb excel·lents dibuixos i caricatures, i la quantitat d’obra seva que hi ha a moltes cases de Mataró. La seva bonhòmia il·lustrativa, d’una personalíssima execució, era per tots admirada. La qualitat, l’amistat i la distinció van ser sempre presents en la seva producció i en el seu tracte.


Hi sou convidats
         
Dijous 10 de juny a 2/4 de 8 de la tarda.

ASSOCIACIÓ AMICS DE CA L’ARENAS
Carrer d’Argentona, 64