dimarts, 22 de juny del 2010

CONVENI AMB CAIXA LAIETANA

Aquest migdia s'ha signat a la nova seu central de Caixa Laietana el conveni de col·laboració entre aquesta Entitat d'Estalvi i l'Associació Sant Lluc per l'Art, referent a la quarta edició del Premi de Pintura Torres Garcia-Ciutat de Mataró.

De fet, com en les anteriors edicions, ja s'havia tancat l'acord verbalment, però per primer cop s'ha oficialitzat davant dels diversos mitjans de comunicació, per fer pública explícitament aquesta voluntat mútua de treballar conjuntament en favor de les arts plàstiques a Mataró.


Han signat l'acord el Sr. Jaume Boter de Palau, president de Caixa Laietana, i el Sr. Antoni Luis, president l'Associació Sant Lluc. El Sr. Boter estava acompanyat per el Sr. Ricard Navarro, responsable de l'Obra Social, que abans de la signatura ha explicat el contingut del conveni. Antoni Luis, per la seva banda, estava ben acompanyat per diversos membres de la Junta.


El Sr. Boter ha volgut deixar constància de que la seriositat de la gestió cultural de l'Associació, amb la Col·lectiva i l'exposició dels joves seleccionats com a referents anuals, i especialment la categoria de la Biennal, han sigut decisives a l'hora de ampliar la col·laboració econòmica per a aquesta, que per diversos conceptes s'equipara amb la de l'Ajuntament.


Per part nostra hem agraït el suport que ens ofereix Caixa Laietana des de fa tant temps, i que fa possibles les principals activitats que duem a terme habitualment. Però molt especialment l'ampliació de la dotació econòmica per a la propera Biennal, que ens permetrà superar una crisi que la feia trontollar perillosament.


Com a anècdota volem fer notar que la signatura ha tingut com a teló de fons, casualment, una pintura de Nefer: Eva,una obra seleccionada a la Biennal 2007, que Caixa Laietana va adquirir en el seu moment i que avui posava de relleu, simbòlicament, aquesta complicitat tàcita de les dues Entitats per potenciar i valorar les arts plàstiques i els artistes plàstics de Mataró.

(Serveixi també casualment aquesta obra de Nefer com a motiu d'humil homenatge al seu pare, Rovira Brull, en el desè aniversari de la seva desaparició).