Encara que no sigui massa elegant citar-se un mateix, us proposem repassar el nostre post del 12 d'octubre passat (AQUÍ), en el que parlàvem dels JOVES SELECCIONATS A LA COL·LECTIVA SANT LLUC 2009.
Tot el que deiem ens sembla perfectament vigent avui, que presentem l'exposició promocional a ells dedicada, però també pel comentari respecte el relleu generacional, que s'adapta exactament a la situació actual: compartint sala d'exposicions i dia d'inauguració conviuran fins a vacances, en els dos àmbits de Plaça Santa Anna, per una banda dos joves -una pintora i un escultor- que tenen tota la vida per davant per demostrar què són capaços de fer en el món de l'art. I per l'altra, l'obra que ha sigut capaç de fer una veterana pintora i escultora al llarg de tota una vida dedicada a l'art.
És un punt de trobament no premeditat però tremendament simbòlic i representatiu de l'objectiu final de la nostra Col·lectiva Sant Lluc: la convivència entre l'experiència dels veterans i la renovació i aire fresc dels joves, l'homenatge als qui ens han precedit i la promoció dels qui ens han de succeir.
L'Ana García i en Marc Sala no són, però, uns principiants. Tenen al darrera uns estudis de Belles Arts, i no és la seva primera exposició. Però no van ser seleccionats pel seu historial sinó per les obres presentades a l'anterior col·lectiva i que us reproduïm a sota, un bon exemple de les seves capacitats.
L'Ana, a qui la timidesa sembla no deixar-li expressar lliurement tota la seva enorme sensibilitat, demostra amb els seus retrats, els bodegons i molt especialment els paisatges urbans que les lliçons del seu mestre Antonio López les té molt ben apreses.
En Marc, per la seva banda, que ha tocat durant la seva etapa de formació universitària diverses tècniques escultòriques, com la pedra de l'obra presentada, es mou especialment a gust amb les escultures de resina de polièster.
L'exposició de Pepita Herrero coincideix amb la dels joves casualment. Caixa Laietana l'ha organitzada a instàncies del seu marit, el nostre company Andreu Alemany, com a homenatge a tota una vida dedicada a la docència i a l'activitat artística pròpia. A la mostra hi podrem veure tot el ventall de facetes que va tocar, des de les arts aplicades a la pintura i a l'escultura. És potser en aquest camp on millor va expressar les seves capacitats plàstiques, i no és casualitat que el mateix Andreu seleccionés aquesta escultura, en la Sant Lluc 2009, per figurar en l'apartat de reconeixements In Memoriam dels artistes desapareguts aquell any. I així, si el mèrit i la responsabilitat de l'exposició recau en Caixa Laietana, a qui li hem d'agrair la iniciativa, també ens fem nostre l'homenatge a qui durant tants anys ha sigut companya i amiga. Amb ella es tanca simbòlicament el cicle que comentavem al començament, i que fa possible el relleu generacional al menys al Sant Lluc.
Podeu ampliar les dades sobre l'exposició i els tres artistes amb la notícia que publica Capgròs (cliqueu AQUÍ).
La inauguració de les dues exposicions tindrà lloc demà 10 de juny a les 19:30h a la Sala d'Exposicions de Caixa Laietana, a la Plaça Santa Anna. Estarà oberta fins a finals de juliol.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada