diumenge, 25 de juliol del 2010

BONES SANTES!



A punt de començar les vacances, a punt de tancar-se les exposicions que encara aguanten, a punt d'iniciar la hivernació cultural estiuenca tan sols trencada per l'atinada presentació de Daniel Llin ahir a la tarda inaugurant el "Sant Pere Més Alt '2010", seguida d'un col·loqui sobre la creativitat i el paper de l'artista en el món actual, encarem la setmana més esperada i desitjada pels mataronins: la de la Festa Major.

Quan s'acabi, l'estampida. Mataró quedarà deserta, les botigues tancades, la platja buida i només uns quants turistes o "habitants" d'urbanitzacions properes desfilaran arrossegant els peus per la Riera, sota una calor asfixiant, llepant un gelat de La Granja o xuclant una orxata de can Verdú.

Però abans d'arribar-hi ens queda encara aquesta setmana gloriosa de Santes (llegiu-ho del dret, si us plau, encara que la disbauxa us alteri els sentits). Gaudiu-la tant com pugueu, compteu fins a quinze, mulleu-vos a la ruixada o correu sota el foc, aneu a balls o a concerts, canteu havaneres o aixequeu castells, feu travesses nedant o curses corrent, aneu a Ofici o crideu No n'hi ha prou

Tornem a viure la Festa amb els ulls embadalits dels infants, sentim-nos gegants per uns dies a més de capgrossos tot l'any.

I sobre tot, recarregueu les piles per la travessa del desert!

MOLT BONA FESTA MAJOR PER A TOTS

GLÒRIA A LES SANTES!