dilluns, 5 de juliol del 2010

INAUGURACIONS: MÒNICA VILERT I MONTSE RIERA

MÒNICA VILERT AL COL·LEGI D'APARELLADORS

El divendres passat es va inaugurar al Col·legi d'Aparelladors l'exposició PAISATGE, de Mónica Vilert, que no exposava a Mataró des de fa onze anys.


Va fer la presentació el crític d'art Pere Pascual, i a continuació també Antoni Luis, president de l'Associació, va dirigir unes paraules als assistents.


La Sala presentava un magnífic aspecte, degut a una nombrosa assistència de públic que demostra que la Mònica és ben valorada i apreciada a l'ambient artístic de Mataró, malgrat la inassistència de cap tipus de representació -oficial o particular- per part dels diferents estaments municipals (imaginem que la superposició d'actes culturals colapsa moltes agendes...).


La Mostra, com sempre en aquest espai, ha estat comissariada per Teresa Roig, amb la seva inesgotable capacitat de treball i el seu impagable bon gust i originalitat en els muntatges -què faríem sense ella!-, que ens ofereix una exposició delicada en la forma i emocionant en el contingut, potser una de les millors que s'han fet en aquest espai.


Paisatge, una evocadora expressió plàstica de les sensacions que queden en el record, serà probablement un descobriment per a molts que no coneixen d'ella més que el cartell de Santes de l'any passat. No us la perdeu.

MONTSE RIERA AL CASAL
També aquest cap de setmana, el dissabte 3 de juliol, va inaugurar-se a la nostra Sala del Casal l'exposició Natura viva, de Montse Riera, amb el paisatge també com a tema, encara que plasmat amb una tècnica, una concepció i una visió totalment diferent de l'anterior. 


Va coincidir amb ella, però, amb la simultaneïtat d'esdeveniments: la inauguració de la Nau Minguell, el partit del Mundial i les dues exposicions recents -en aquesta mateixa sala fa poc més d'un any i al Casal de Sant Josep fa pocs mesos-, que van limitar una previsible major assistència.


Va presentar l'exposició Daniel Llin, responsable de la Sala, que va encoratjar la Montse a seguir pintant, per satisfer la seva necessitat vital d'expresió, i de fer-ho a més d'una manera tan altruista, en benefici de la Fundació Vicens Ferrer.