dijous, 15 de juliol del 2010

POL CODINA DE NOU

En Pol Codina, de qui fa un mes just us anunciavem que inaugurava a la Casa Gòtica d'Argentona, ens sorprèn ara amb dues notícies que confirmen, a més d'una activitat artística notable, una progressió professional constant i una demostració palpable de què quan un val i s'ho treballa se'n surt i tira endevant per difícil que sigui el camí.

Es tracta de dos concursos que es realitzaran properament, un d'escultura pública i l'altre d'obres figuratives.

TORRELAVIT
Ens fa certament enveja constatar que pobles amb un potencial demogràfic i econòmic molt inferior al nostre puguin  oferir un premi anual amb aquestes premises a les seves Bases:

L’Escultòric de Torrelavit 2010 neix de la voluntat de l’Ajuntament de promocionar l’escultura, una proposta original i de qualitat, que al mateix temps ha de servir per atraure la visita de l’anomenat turisme cultural al poble. L’objectiu és que al llarg de les diferents edicions de l’Escultòric de Torrelavit el municipi vagi creant el seu propi fons d’art, i que aquest sigui un al·licient més perquè la gent s’apropi fins a Torrelavit.


A tal efecte ha convocat el 3r Concurs d'Escultura Urbana 2010, i tal i com ens comunica en Pol, "la meva escultura ha estat una de les escollides, i serà exposada junt amb la resta de participants en diferents indrets del poble formant un recorregut".




La inauguració serà el 24 de juliol i romandrà fins a mitjans d'octubre, quan una votació popular escollirà l'obra guanyadora. 


No podem sinó aplaudir la iniciativa cultural de Torrelavit, alhora que desitjem a en Pol la millor fortuna en la votació. Aquesta és l'obra que presenta (Ésser), i per si voleu ampliar informació sobre el Premi i les seves  Bases, podeu fer-ho en el següent enllaç: http://escultoric.torrelavit.cat/index.htlm


La Fundació  de les Arts i els Artistes de Madrid convoca el 5è CONCURS DE PINTURA I ESCULTURA FIGURATIVA '10, amb el propòsit de fomentar la creació figurativa i donar a conèixer els seus artistes. 




Gràvida és la peça que en Pol ha presentat a aquest Concurs, i que ha sigut acceptada pel Jurat. Formarà part, per tant, de la Mostra que s'inaugurarà el 16 de setembre al Museo de la Casa de la Moneda (carrer Jorge Juan 106, Madrid) i que es podrà veure fins el 10 d'octubre. Posteriorment es traslladarà a la Fundació Fran Daurel de Barcelona, pel desembre.


Trobareu més informació relativa al Premi en el següent enllaç:
http://fundaciondelasartes.org/pags/premios2020.php?id=ES&pag=2010