dissabte, 21 de maig del 2011

JOC'ART: HOMENATGE A TORRES GARCÍA

En el conjunt d'activitats complementàries al voltant del Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró destaquem molt especialment la que es va inaugurar el 29 d'abril i que demà 22 de maig tancarà les portes al Col·legi d'Aparelladors. És l'exposició JOC'ART: Homenatge a Torres García, que mostra la investigació realitzada pels alumnes del Batxillerat d'Arts de l'Escola Pia Santa Anna de Mataró al voltant de la joguina. El seu treball parteix dels jocs creats per Joaquim Torres García i de la seva consideració de les joguines com a peces d'interès per a l'experimentació plástica. Fidels a aquests principis, els alumnes han arribat a descobrir les possibilitats creatives d'un objecte, proper i senzill, a través del qual han establert un diàleg entre art i joc.

Una de les nostres màximes preocupacions ha sigut sempre el poder acostar la figura de Torres García i el mateix Premi als joves, i en aquest sentit valorem especialment la col·laboració de l'Escola Pia Santa Anna, que des de començament de curs va accedir a la nostra proposta programant aquesta activitat que ara s'ha exposat.

Volem agrair especialment a Josep Maria Codina, cap d'àmbit d'arts, i a Núria Alberch, professora de volum, que van acceptar el repte proposant el projecte als alumnes de primer de batxillerat, a través de la matèria de volum, i als de disseny de segon per poder fer un treball complet, no només volumètric sinó també gràfic.



    
  


 


I finalment, agrair a tots els alumnes participants la seva col·laboració amb nosaltres per portar més enllà de l'aspecte acadèmic  aquesta tasca pedagògica per donar a conèixer Torres García, i felicitar-los efusivament perls seus treballs, realment magnífics tots.