dissabte, 17 de març del 2012

EXPOSICIÓ GOYA A CAIXAFORUM

S'acaba d'inaugurar al CaixaForum de Barcelona l'exposició GOYA. LUCES Y SOMBRAS, una gran antològica d'obres de Goya procedents del Prado i que inclou olis, dibuixos, gravats i cartrons que abarquen totes les etapes cronològiques del genial pintor.


L'exposició es presenta com un "relat versemblant" que mostra l'artista en totes les seves facetes: com a pintor de la cort, però també com a gravador i dibuixant, i com a home compromès amb el temps que li va tocar viure.





A la mostra s'exposen un centenar d'obres, totes procedents del Museo del Prado, entre les que hi ha peces tan emblemàtiques com La maja vestida, El quitasol, El pelele, el retrat de Jovellanos o el seu propi Autoretrat, a més d'una sèrie de dibuixos i estampes de Los caprichos


Aquesta exposició, feta en col·laboració amb el Museo del Prado, que coincideix amb una altra gran mostra dedicada a Delacroix feta per acord amb el Museu del Louvre, serveixen per celebrar el desè aniversari de CaixaForum.


Nosaltres hem programat una visita guiada a les dues exposicions, prevista pel diumenge 6 de maig. Els interessats haurien de posar-se en contacte amb la Teresa (678909999) per formalitzar la reserva.