dissabte, 24 de març del 2012

PERE-MÀRTIR BRASÓ I L'ESCOLA

Ens fa realment molta il·lusió la notícia que ens comunica en Pere-Màrtir: aquest divendres una classe de nens i nenes d'entre 6 i 7 anys, de l'Escola Àngela Bransuela, ha visitat l'exposició M'he quedat en blanc, al Col·legi d'Aparelladors. El propi artista ha fet personalment una senzilla explicació de les obres i posteriorment els alumnes, a classe, faran un treball sobre el tema.




Segons que ens confirma el mateix Pere-Màrtir, l'experiència ha estat magnífica i ell n'ha quedat encantat. A les fotos es pot comprovar l'interès i l'enorme curiositat  que aquesta canalla de primària ha mostrat durant tota la visita i les seves explicacions. Està previst que el proper dimecres es repeteixi l'experiència amb un altre grup de la mateixa escola.




Ens sembla imprescindible acostar l'art als nens, perquè s'hi habituïn des de ben petits i d'aquesta manera, quan creixin, no l'entenguin com una cosa estranya que no va amb ells. Ens sembla imprescindible que les escoles així ho entenguin i ho practiquin, i encara més imprescindible que els propis artistes deixin d'actuar com una elit d'escollits treballant només per a uns pocs iniciats entesos.




Per això felicitem la iniciativa d'en Pere-Màrtir i de l'Escola Àngela Bransuela, i animem altres artistes i centres educatius a seguir el seu exemple. Nosaltres estarem encantats de poder col·laborar, en la mesura de les nostres possibilitats, en totes les iniciatives dirigides a acostar l'art a la gent, especialment als més menuts.



1 comentari:

Pere-Màrtir Brasó ha dit...

Gràcies per la vostra noticia. Perquè no sembli només una autoapreciació meva, em permeto la llibertat de reproduir el comentari escrit al facebook i al llibre de visites de l'exposició per la Quima Romero, de l'Assoc. Sant Lluc i testimòni directe de l'acte "pedagògic":

"Ha estat un goig assistir a la lliçó magistral que Pere-Màrtir Brasó ha impartit a els nens de l'escola Angela Bransuela. Quan l'artista explica l'esperit amb qué ha creat cada obra, es participa gairebé totalmente en la mateixa. Grácies, Pere."
·