dijous, 8 de març del 2012

RECORDATORIS



RETALLS DE SORTIDES, AL CASAL

Tal i com us hem informat per diversos mitjans, demà divendres 9 de març, a les 19:30 h, s'inaugurarà a la nostra Sala Sant Lluc, al Casal de l'Aliança, l'exposició de fotografies RETALLS DE SORTIDES, una col·lectiva amb imatges fetes pels socis assistents a les darreres sortides i excursions de l'Associació.




Al marge del seu valor documental i el no menyspreable valor artístic de les fotografies, la mostra pretén també fer un reconeixement a la assiduïtat i fidelitat de la majoria dels participants en aquest tipus d'activitats i, alhora, servir d'esquer i motivació per als espectadors que encara no ens acompanyen.



CONFERÈNCIA A LA NAU GAUDÍ

I avui mateix, a la Nau Gaudí, tindrà lloc a les 19:30 h la segona xerrada del cicle ELS DIJOUS DE LA NAU GAUDÍ, en aquesta ocasió amb una taula rodona entorn a la històrica Galeria Tertre de Mataró i amb la participació dels artistes David Salvadó i Perecoll i el coleccionista Amadeu Vilà.



DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

Avui, 8 de març, se celebra el Dia Internacional de les Dones. Recordem aquí que ara fa un any es va convocar un concurs municipal, amb activa participació de l'Associació, per escollir la imatge commemorativa. Aquesta imatge, que va guanyar el nostre company Manel Contreras, va encapçalar tota la publicitat dels actes que la Regidoria corresponent va organitzar a Mataró per a aquesta celebració. Totes les obres presentades a concurs van quedar exposades a la nostra Sala de la Presó, donant fe de l'alt grau de participació i del nivell dels artistes participants.




La crisi i els canvis municipals han impedit que aquest any es repetís l'experiència. Esperem que les retallades siguin només per a actes publicitaris, però que l'atenció a les dones necessitades no es vegi mermada per la penosa situació econòmica que ens envolta.


Imatge intemporal de Forges



CARTELL DE JOSEP OBIOLS

I posats a recordar, recordem que la imatge que aquests dies podem veure amb força insistència és una adaptació recent d'un cartell del pintor noucentista Josep Obiols, fet l'any 1920 (L'Associació Protectora de l'Ensenyança Catalana va ser una entitat creada l'any 1898 amb la voluntat d'impulsar aquesta llengua a l'escola).




Aquest cartell hauria de penjar en algun Museu d'Història de Catalunya i a la memòria col·lectiva com a reflex d'una època passada i superada. Al cap de 92 anys constatem, però, la seva actualitat, com si el temps i les circumstàncies no haguessin passat per a ell, i el dibuix original segueix mantenint una rabiosa vigència. Esperem que d'aquí a 92 anys no calgui tornar-lo a actualitzar...