diumenge, 15 d’abril del 2012

HOMENATGE A EMÍLIA DE TORRES (2)

El divendres passat va tenir lloc a El Públic una altra sessió de "Un cafè amb...", aquestes xerrades-col·loqui que es fan com a activitat prèvia a la inauguració de les exposicions organitzades per l'Associació Sant Lluc al Col·legi d'Aparelladors.



Com ja és habitual, va ser presentada i dirigida pel llibreter i artista Joan Poch, acompanyat pel president de l'Associació Antoni Luis, encara que en aquesta ocasió l'artista expositora, desapareguda recentment, va ser sustituïda per la seva neboda, Mariona de Torres.


A la xerrada, com a la posterior inauguració de l'exposició, va assistir-hi també l'atra neboda d'Emília de Torres, l'Elena, marmessora del llegat de la pintora i encarregada de fer l'inventari de la nombrosíssima obra que va deixar, i dedicada en cos i ànima a donar-la a conèixer.


El motiu de l'exposició es deu, precisament, a aquesta voluntat divulgadora, i al compliment de la voluntat de la pròpia Emília que totes les associacions i entitats que valoressin la seva obra poguessin tenir-ne alguna. La família ens acaba de fer donació de tres quadres, que figuren en lloc destacat a l'exposició.


Aquesta és, alhora, una mostra del nostre agraïment, tant a la família per la seva generositat com a l'Emília pel tracte d'amistat que sempre ens va dispensar.

Juntament amb algunes imatges de l'entrevista i de l'aspecte de la sala us proposem també un vídeo amb un resum de les intervencions més significatives de la xerrada.