divendres, 5 d’abril del 2013

GEORGES MÉLIÈS AL CAIXAFORUM

Avui s'inaugura a CaixaForum Barcelona. Fins el 24 de juny.

Georges Méliès. Dibuix per a "Viatge a la Lluna", 1902.

GEORGES MÉLIÈS: La màgia del cinema

Continuant amb la seva tradició de programar exposicions de temàtica cinematogràfica, l’Obra Social ”la Caixa” presenta un homenatge a qui ha estat anomenat el primer mag delcinema, Georges Méliès. La mostra fa un repàs a la diversitat de la seva obra i al valor que ha tingut en l’evolució de la història del cinema, un valor que recentment ha tornat a sortir a la llum gràcies al film en 3D de Martin Scorsese Hugo (2011). D’on ve Méliès? Com va forjar el seu extraordinari univers? Quines van ser les seves fonts d’inspiració?

L’exposició explica per primera vegada les arrels culturals, estètiques i tècniques de Méliès i ens demostra que els orígens del seu món es troben en els orígens del cinema: ombres animades, llanterna màgica, fantasmagoria, cronofotografia, il·lusionisme, màgia i fantasia.

El visitant viatjarà al món estrany, agitat i animat d’un dels creadors més importants de la història del cinema, assistint al seu naixement. Marcaran el ritme de la mostra projeccions, aparells cinematogràfics en funcionament i objectes únics, com per exemple la primera càmera de Méliès o el vestuari original de Viatge a la Lluna. Els objectes presents a l’exposició pertanyen a la Cinémathèque Française. Fundada el 1936, disposa de la col·lecció més important a escala mundial de dibuixos, pel·lícules, aparells, vestuaris i objectes de Georges Méliès, així com d’un extens i valuós fons d’objectes i imatges relacionats amb els inicis del cinema.

(INFORMACIÓ EXTRETA DEL WEB DE CAIXAFORUM)