divendres, 31 de maig del 2013

L'ADÉU A SANTI ESTRANY

I com que els esdeveniments s'acumulen, ens agafa per sorpresa la notícia, aquest migdia, de la mort de Santi Estrany. I la immediatesa ens obliga també a improvisar, per avançar sense fer tard que l'acomiadament serà demà dissabte, a Santa Maria, a les quatre de la tarda.

Un comiat que ens imaginem multitudinari, ja que una vida tan llarga i tan intensa dóna per moltes amistats i, sobretot, per molts records. Uns records que són els maons personals i intransferibles amb els que anem bastint les nostres vides, i que en moments com aquest afloren com les llàgrimes als ulls i, en la col·lectivitat respectuosa del temple, ens permeten entendre que hi ha persones que han passat per la vida deixant una petjada molt fonda.

No explicarem aquí la trajectòria vital i professional de Santi Estrany. Els més veterans la coneixen millor que nosaltres i els més joves podeu seguir-la, per exemple, en el completíssim article que li dedica Capgròs, amb el que ens assabentàvem de la notícia.

Els nostres records més recents d'en Santi els expressem amb algunes imatges del nostre petit arxiu fotogràfic, aquesta altra memòria gràfica de les nostres emocions, que fan palesa la llarga relació d'amistat i fidelitat que sempre va guardar amb l'Associació, i que va mantenir mentre les forces li van permetre.

Col·lectiva Sant Lluc 2005 -
Amb l'altre gran dissenyador desaparegut, Francesc Bas
Exposició "60 Sant Lluc" al Casal, setembre de 2006
Amb la seva obra, amb Salvador Pujol i amb Boix, Aromí, Pujol i De Torres
Biennal 2007, amb Joan Antoni Baron
Col·lectiva Sant Lluc 2010
i Biennal 2011, la seva darrera aparició en activitats nostres
Cal recordar que el desembre de 2003 l'Associació li va dedicar una exposició individual a la Sala del Casal, presentada pel regidor de cultura Sr. Graupera, i que portava el títol PRAHA 1992, amb el tema monogràfic de vistes seves de la ciutat de Praga. D'aquesta mostra, lamentablement, no en tenim imatges.