dimarts, 2 de juliol del 2013

S'ACOSTEN SANTES

Si passegeu per la Riera sota la fragància gairebé excessiva dels til·lers, si proveu de buscar taula a la plaça Santa Anna, si intenteu trobar un forat per estendre la tovallola a la platja, ben segur ja ho haureu notat...

Encara que el temps no acompanyi, ... es nota a l'ambient, es respira com a fet imminent: s'acosten les Santes!.

Dèiem ahir que les revetlles ja sonaven a preludi de Festes. I aquest cap de setmana les festes majors de diferents barris ja han disparat el tret de sortida: Nans i gegants han desempolsat les túniques i ja han començat a ballar pels carrers de la ciutat, arrossegant la canalla al darrera com monumentals flautistes de Hammelin.

I també la tradicional exposició fotogràfica de Santes, que es fa a l'Ateneu protagonitzada pel fotògraf escollit l'any anterior junt amb l'artista del cartell, ve a iniciar, a falta de Sant Pere Més Alt, els actes simbòlics de la Festa Major.


Aquest any el fotògraf de Santes és Ramon Manent, que presenta la seva visió personal de la Festa Major sota el títol "Imatges íntimes. Glòria a les Santes", tota una declaració d'intencions. L'exposició s'inaugura el divendres 5 de juliol a les vuit del vespre a la primera planta de l'Ateneu Fundació Iluro, i es podrà veure fins el 28 d'aquest mes, quan la festa ja es dóna per acabada.


També coincideix amb temàtica santera l'exposició que s'inaugura la vigília, el dijous dia 4 a les 19:30 h a la nostra sala d'exposicions de La Presó. Coincidint amb la Festa Major, la mostra d'aquest mes està dedicada a La família Robafaves i els nans de Mataró, segons una sèrie de reproduccions fetes per TAG-CS a partir dels dibuixos originals de Nefer Rovira. Estarà oberta, en els horaris habituals d'aquesta sala, també fins el 28 de juliol.

Així que anem-nos preparant, anem escalfant motors, que ja falta molt poc per començar a comptar fins a quinze.