dimarts, 3 de setembre del 2013

MARC PRAT A APARELLADORS

El proper dijous dia 5 de setembre s'inaugura al Col·legi d'Aparelladors l'exposició de Marc Prat  CATARSI. Obra pictòrica.

Encara que inicialment estava prevista pel divendres, com totes les d'aquest Espai, i així figura a l'Agenda Cultural de l'Ajuntament, un imprevist ha obligat l'autor a haver d'anticipar la inauguració a dijous per possibilitar la seva assistència, fet que us preguem que tingueu en compte per evitar possibles malentesos.


L'exposició, amb aquesta obligatorietat imposada pel calendari d'estiu en els comunicats oficials a l'Agenda, s'havia anunciat també, ja fa dos mesos, sota el títol de RE. Un replantejament recent de los obres a exposar han fet canviar també el títol de la mostra, que ara s'anomena CATARSI. Obra pictòrica. (Com podeu veure, el tarannà voluble dels artistes sembla xocar frontalment amb les programacions a massa llarg termini i amb les estructures mínimament organitzades, però per això són artistes, i no buròcrates!)

Volem recordar que en Marc, que ha estat guanyador del Premi BanCaja del 2011 i que ha estat seleccionat en les dues darreres edicions del nostre Premi Torres García, té obra a la KunstKontor de Wiesbaden, ha exposat en diversos indrets durant aquests darrers anys (A Coruña, Tànger, Llavaneres, Argentona, Vilafranca del Penedès, Vigo, Mallorca...) i els passats Nadals va ser l'encarregat de la imatge artística dels tradicionals torrons de Ca l'Uñó.

Respecte a l'Associació recordem també que en Marc va ser un dels Seleccionats Joves a la Col·lectiva Sant Lluc 2005, juntament amb Pol Codina i Àlex López, amb els qui l'any següent va protagonitzar l'exposició promocional que els vam organitzar a la Sala Santa Anna: quina satisfacció veure com tots ells s'han anat obrint pas i evolucionant tan magníficament en la seva vida artística professional!.

En Marc, amb formació acadèmica d'Història de l'Art i Humanitats per la Universitat Autònoma de Barcelona i Mestre d'Educació Musical per la Universitat de Barcelona, simultaneja la seva activitat pictòrica amb la musical, havent acompanyat al contrabaix a diversos músics com Toti Soler, Marc Parrot, Pedro Comago, Lluís Llach, Soma Planet, Didac Rocher o Albert Freixas, entre molts altres.

Podeu saber més d'ell entrant a la seva plana web i, per descomptat, anant a veure la seva exposició al Col·legi d'Aparelladors.