dissabte, 26 d’abril del 2014

EL PATI DEL CAFÈ NOU

Obres al pati, a principis de setmana

Un dels nusos que constrenyia el cor de la ciutat comença a desfer-se. La inauguració del Pati del Cafè Nou acaba amb bona part del litigi històric mantingut entre el Centre Catòlic i Unió de Cooperadors i, sobretot, permet a Mataró guanyar un nou espai públic en ple centre. Després de prop de sis mesos d’obres de reurbanització, aquest dissabte dia 26 la plaça s’obrirà a la ciutadania amb una festa popular.

Situat a la cantonada entre la muralla de la Presó i la Riera, el Pati del Cafè Nou ocupa una superfície d’uns 2350m2, dividits en dues plataformes: la terrassa del Cafè Nou, amb accés directe des d’aquest edifici ubicat a la Riera; i la resta de l’espai, fins ara amb un accés d’escales per la Muralla de la Presó. La reurbanització ha permès obrir un passatge pavimentat a un sol nivell a l’entorn de l’emblemàtic edifici de la Presó (obra d’Elies Rogent i que acaba de celebrar el seu 150è aniversari), que comunica Riera i Muralla. El desnivell amb la terrassa del Cafè Nou queda salvat amb un mur de contenció circular paral·lel a la Presó. L’espai central del Pati es configura com una zona tova de sauló.

L’accés es podrà realitzar des dels dos carrers, i s’ha aprofitat per ampliar la vorera de la Muralla. Els treballs els ha finançat la Diputació de Barcelona, amb un pressupost de 180.000 euros, mitjançant el Pla de Concertació de la Xarxa de Governs Locals (2012-2015).

La festa inaugural
Més enllà de ser un nou espai públic de passeig i d’esbarjo, s’espera que el Pati del Cafè Nou, per la seva privilegiada ubicació, es converteixi en un pol d’activitats lúdiques i culturals al llarg de l’any. Ja està previst que aquestes Santes aculli diversos actes. Però els primers ja es podran gaudir aquest cap de setmana, durant la festa inaugural. 

Dissabte a partir de les 6 de la tarda hi haurà un espectacle de clown a càrrec de Marcel Gros. Tot seguit es presentarà el personatge protagonista de la campanya ‘Mataró, ciutat de valors’. 

L’endemà diumenge, a les 12 el Pati acollirà elLlibre Gegant de Contes, una de les activitats senyera del Sant Jordi mataroní. Mitja hora abans, l’espai rebrà la visita del Drac i el Dragalió.

(capgos.com. Foto R. Gallofré)