diumenge, 1 de juny del 2014

TANCA REGOYOS AL THYSSEN DE MADRID

Regoyos (Darío de Regoyos y Valdés, 1857-1913) va tenir una intensa relació amb Catalunya. El 1898 va tenir lloc la seva primera exposició individual a Barcelona, però ja en anys anteriors era habitual veure'l en reunions de cercles artístics i intel·lectuals al voltant dels Quatre Gats, juntament amb Isaac Albéniz, Ramon Casas i Santiago Rusiñol.

El 1912 es va establir amb la seva família a Barcelona i, malgrat que ja estava greument malalt, encara va participar en diverses exposicions i va continuar pintant vistes a l'aire lliure de la ciutat o les zones dels voltants, com aquestes que us mostrem. Un any més tard va morir, prematurament, a l'edat de 55 anys.

SANT PERE DE TORELLÓ
MUSÉES ROYAUX DES BEAUX ARTS, BRUSEL·LES
LA DIAGONAL, BARCELONA
MUSEO BELLAS ARTES, BILBAO

Avui diumenge es tanca a Madrid aquesta exposició que commemora el centenari de la seva mort i, amb aquesta galeria d'imatges dels seus últims treballs, incloent-hi les dues vistes pràcticament idèntiques del Tibidabo que pinta, a l'estil Monet, amb la llum canviant del matí i del vespre, també fem palès el nostre reconeixement per l'obra de qui és, sens dubte, el gran representant espanyol de l'impressionisme.

TIBIDABO AL MATÍ
TIBIDABO PER LA TARDA
COL, JULIAN LARREA FERNÁNDEZ-VALDÉS