dimecres, 22 d’abril del 2015

"POUSSIN I DÉU", ANTOLÒGICA AL LOUVRE

El Museu del Louvre de París ha inaugurat aquest mes una exposició dedicada a Nicolàs Poussin, amb motiu del 350è aniversari de la seva mort. Amb el títol de POUSSIN ET DIEU l'exposició pretén posar de relleu l'originalitat de la pintura sagrada del més gran pintor francès del segle XVIII.



Poussin va ser l'autor d'una vasta obra de múltiples registres, la dimensió cristiana dels quals ha estat sovint descuidada o fins i tot menystinguda: pintor de Nimfes adormides i de grans moments de la història antiga, Poussin va ser, essencialment, "el pintor dels Evangelis".

"Repensar" la pintura de Poussin sota el prisma de la religió permet aportar una nova visió de la força creativa d'aquest artista excepcional, capaç d'unir allò profà i allò sagrat per tal de meditar millor els misteris de la religió.

L'exposició, inaugurada el 2 d'abril, es podrà veure fins al 29 de juny de 2015 al Hall Napoléon, sota la Piràmide.

En el vídeo que publiquem, si desempolseu els vostres coneixements de francès,   podeu veure un magnífic resum de la mostra.

Si entreu en aquest enllaç del Museu del Louvre podreu veure un bon recull d'imatges, conèixer les activitats que es fan al voltant de l'exposició (conferències, films, música i espectacles), veure les visites comentades organitzades sota diferents aspectes i fer les reserves pertinents.