dilluns, 20 de juliol del 2015

SEAN SCULLY I SANTA CECÍLIA DE MONTSERRAT

S'acaba d'obrir aquest mes, a Montserrat, un nou espai d'art de referència internacional: l'Espai d'Art Sean Scully, adscrit al Museu de Montserrat.

L'església romànica de Santa Cecília de Montserrat, restaurada recentment per la Diputació de Barcelona -a començaments del segle passat ja ho havia estat per Puig i Cadafalch-, acull el conjunt artístic realitzat pel pintor Sean Scully.  


El pintor d'origen irlandès Sean Scully ha convertit l'interior de la capella romànica de Santa Cecília de Montserrat en un nou espai d'art contemporani. L'artista ha creat 6 pintures de gran format, vuit vitralls, tres pintures al fresc, un reraltar de cristall, tres creus de vidre i quatre canelobres.

En aquest vídeo el propi Sean Scully i el director del Museu de Montserrat ens parlen del projecte d'aquesta obra multidisciplinar de l'artista irlandès.





L'Espai compta també amb un centre d'interpretació de la història de Santa Cecília i de l'art de Sean Scully, i que proposa també audicions musicals, conferències, espais de meditació silenciosa, concerts i lectures, dedicades a divulgar la relació entre l'art i l'espiritualitat. L'Institut Art i Espiritualitat començarà la seva activitat a partir de la tardor.

Podeu ampliar informació sobre Santa Cecília, l'Espai d'Art, Sean Scully, l'Institut Art i Espiritualitat i com arribar-hi, horaris o comprar les entrades a