dimecres, 6 de gener del 2016

BONA DIADA DE REIS !!!

Gairebé totes les representacions del Nadal inclouen una espectacular estrella amb cua que, diuen, va guiar els reis mags d'Orient cap a Betlem. Però, què van veure, en realitat, els reis mags? Què en diuen els astrònoms?

Edu3.cat

Nosaltres, sincerament, ens quedem amb la versió més poètica, més infantil si voleu, d'aquest cos celeste que des de desembre apareix cada capvespre cap a la posta del sol, brillant com la il·lusió de cada nen, i planant sobre els terrats de la ciutat anuncia la imminència de la nit més esperada. Als balcons, la nit del dia cinc, les sabates dels nens i el plat amb pa sec i aigua pels camells. Beneïda innocència!


Frontal d'altar (detall del viatge dels Mags, a cavall), procedent de l'església de Santa Maria de Mosoll (Das, Cerdanya). Tremp, relleus d'estuc i restes de full metàl·lic colrat sobre fusta. Anònim, Taller de la Seu d'Urgell, del primer terç del s. XIII. Museu Nacional d'Art de Catalunya.


Avui, dia de Reis, esperem que els Mags us hagin sigut ben propicis, i us hagin portat tota la felicitat que us mereixeu. I que l'estrella sàpiga  guiar-nos a tots pels camins de la cordura, la intel·ligència, l'honestedat i la il·lusió cap a aquesta terra promesa que cada cop sembla més llunyana.