dilluns, 25 de gener del 2016

INAUGURACIÓ DE MER MATALONGA A APARELLADORS

El divendres passat es va inaugurar al Col·legi d'Aparelladors l'exposició CIUTATS MEDIEVALS, de Mer Matalonga.

Mitja hora abans de la inauguració, a les set de la tarda, va tenir lloc l'habitual espai "Un cafè amb...", als locals de El Públic, on el comunicador Joan Poch va dialogar amb l'artista per acostar-nos a la seva personalitat artística, la seva trajectòria i l'obra que presenta a Aparelladors.

   

Un cop a la Sala d'Exposicions es va procedir pròpiament a la inauguració de l'exposició, que va presentar Antoni Luis, com a president de l'Associació, i que va comptar també amb la intervenció d'una companya de l'artista, Núria Guilera, historiadora de l'art, que va completar el perfil de l'obra i la personalitat de l'artista.

La mateixa Mer va concloure la presentació amb una detallada informació de les obres exposades, que va constituir gairebé una visita guiada a l'exposició.




Amb el subtítol "EL SIMBOLISME DEL PODER, DE LES CIUTATS MEDIEVALS A LES CIUTATS ACTUALSl'obra presentada representa l’empremta del poder en la construcció de les ciutats des de l’etapa medieval fins les ciutats actuals.

Segons que explica ella mateixa, "aquesta obra, essencial i no figurativa, transmet amb els seus colors vius i formes geomètriques però abstractes la representació del poder en la distribució de les diferents ciutats al llarg del temps". Una sèrie d’obres pintades amb acrílic, sobre paper o tela, que van desenvolupant aquest concepte, amb el que s’intenta transmetre una idea de que le estructures urbanes són similars al llarg del temps.

Aquest treball sobre les ciutats està inspirat en llocs reals, però transformat en la part essencial, amb uns títols suggerents que ens ajuden a identificar-les.