dimecres, 14 de setembre del 2016

ANTONIO PÉREZ INAUGURA AL CASAL



El divendres passat, al Casal, vam inaugurar la temporada artística 2016-2017 amb l'exposició Animalades, d'Antonio Pérez, anticipant en cinc dies el tradicional tret de sortida que sempre havia marcat la inauguració de la Col·lectiva Sant Lluc.



Amb un plè a vessar de gent nostra, però molt especialment d'aquest grup incondicional de "supporters" que va seguint totes les manifestacions artístiques relacionades amb Canet en les seves sortides "fora muralles", el públic assistent va poder gaudir a bastament de la frescor i la traça d'Antonio Pérez, aquest paleta reconvertit en creador, a hores lliures, d'una fauna original i imaginativa que va convertir la nostra petita Sala en una psicodèlica Arca de Noé.




Amb una bona dossi d'imaginació i una alta capacitat de destresa manual i tècnica, l'Antonio va bastint éssers fantàstics a base d'acoblar pedres amb claus, tisores, paletes, destrals, llums de ganxo o penja-robes, i dotant-los d'un moviment i una expressivitat pròpies.




Així ho va demostrar públicament fent una demostració pràctica del muntatge d'una d'aquestes bestioles que figuren a l'exposició: va anar treient d'un cabàs diversos objectes aparentment inconnexos i, davant la mirada atònita de grans i petits, els va anar muntant i acoplant a les ranures adequades per convertir-los en un magnífic cavall. 


Val a dir que si penseu comprar alguna d'aquestes peces i és massa grossa, l'artista s'ofereix a desmuntar-la per facilitar-ne el trasllat. I també podeu adquirir a un preu ben mòdic unes delicioses formigues fetes amb filferro negre recargolat: n'hi una capsa plena per triar!

L'exposició es podrà veure a la Sala Sant Lluc del Casal fins al 30 de setembre, en els horaris habituals d'aquesta sala.