dimarts, 14 de març del 2017

CONFERÈNCIA MENSUAL A CA L'ARENASESTEVE ALBERT: FUNDADOR, ARTICULISTA I PROMOTOR DE LA REVISTA “VIDA NOVA” (MONTPELLER 1954-1978) 

El dimecres 15 de març, a 2/4 de 8 del vespre, l’Associació Amics de Ca l’Arenas presenta Jaume Vellvehí i Altimira, historiador i membre actiu del Grup d’Història del Casal. Parlarà d’Esteve Albert i Corp, una de les figures més significatives dels moviments culturals de postguerra, a Mataró i a tot l’àmbit català i occità.

Entre les moltes iniciatives d’Esteve Albert destaca la fundació, junt amb Josep M. Batista i Roca, Joan Triadú, Miquel Guinart i Max Rouquetta, de la revista “Vida Nova” a Montpeller. Una revista catalano-occitana que posava en relació els diferents nuclis de la resistència catalanista interior i els de l’exili.

Jaume Vellvehí i Altimira, Premi Iluro 2002 amb “Terenci Thos i Codina (Mataró, 1841-1903). Un home de la Renaixença”, ens explicarà una faceta més del polièdric i incansable activista cultural Esteve Albert, amb la seva fonamental participació en  la revista “Vida Nova” publicada a Montpeller.