dimecres, 28 de febrer del 2018

CONCURS PER A L'HOMENATGE A JOAN PEIRÓ

Per si pot ser del vostre interès us fem a mans informació i les Bases del Concurs de la proposta artística en record de Joan Peiró.
L'alcalde i president de la Fundació Unió de Cooperadors, David Bote; la vicepresidenta de la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró, Anna Huertos; i el patró de la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró, Xavier Vilert, han presentat el concurs d'idees per realitzar un projecte artístic en record del sindicalista i Fill Adoptiu de Mataró Joan Peiró i a altres lluitadors assassinats pel franquisme.

El certamen el convoquen la Fundació Unió de Cooperadors i l’Ajuntament, que han assumit com a pròpia la proposta de la comissió ciutadana impulsora de l’Any Joan Peiró d’erigir aquesta escultura, emmarcada en els actes de commemoració del 75è aniversari de l’afusellament del sindicalista. L’objecte d’aquest concurs, doncs, és la selecció d’un projecte artístic que es preveu situar al Pati del Cafè Nou, al costat de la Presó, indret emblemàtic del cooperativisme a la ciutat.
La modalitat, tècnica i materials en la realització del projecte artístic són lliures. Caldrà, això sí, que la proposta del projecte artístic prevegi la incorporació d’una llegenda amb aquest redactat: “En record de Joan Peiró i Belis (1887-1942), anarcosindicalista i cooperativista, en el 75è aniversari del seu afusellament a Paterna i en memòria de totes les víctimes de la Dictadura franquista. Mataró, 2017”.

El concurs compta amb una dotació econòmica de 18.000 € més IVA per a la creació, execució i materials d’obra. D’aquests diners, 2.700 € més IVA són en concepte d’honoraris artístics i 15.300 € per cobrir la totalitat de l’execució del projecte: producció, materials, transport, col•locació, fixació i, si fos el cas, possibles modificacions, eliminació o trasllat d’elements de mobiliari urbà o de la urbanització actual.

El termini de presentació de propostes finalitzarà el 30 de març. Les propostes s’han de presentar en el Registre General de l’Ajuntament a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (La Riera 48, planta baixa).