dimarts, 15 de març del 2011

LA PROVENÇA DE VAN GOGH

I ara, per anar acabant aquesta sèrie referent al viatge a la Provença per la Segona Pasqua, us oferim un vídeo que relaciona els llocs on va viure i pintar Van Gogh durant la seva estada a Arlés amb les obres que hi va realitzar. Una bona manera de preparar el viatge, sabent què anem a veure i què ens trobarem.



Per a aquells que també pinten, una insòlita demostració pràctica amb un aparell de Nintendo de la tècnica pictòrica de Van Gogh, feta sobre Les Vessenots, una de les seves darreres teles, que s'exposa actualment al Museu Thyssen-Bornemisza:



I finalment, i ja per nota, perquè dura 10 minuts i està en anglès, encara que s'entén fàcilment el què estan explicant, un vídeo del Gabinet de Restauració del propi Museu Van Gogh en el que s'intenta averiguar per què es descoloreixen les obres de Van Gogh i com pot prevenir-se el seu deteriorament. Ho fan explicant-ho amb l'exemple de l'Habitació de l'artista a Arlès.



Esperem que tot plegat us hagi servit per il·lusionar-vos una mica més en aquesta sortida i, potser, animar encara algun reticent indecís a apuntar-s'hi.