dimecres, 30 de març del 2011

L'ANY DE MANUEL CONTRERAS

La figura de la Vella Quaresma, que cada any s'encarrega a un artista diferent de la nostra ciutat, és obra aquest any del nostre company MANUEL CONTRERAS. La podeu veure en aquesta imatge del Butlletí de l'Ajuntament, que la publica amb el text que reproduïm a continuació:

«Serra la vella, un plat d'escudella, serra la velló, un plat d'escudelló.». Amb aquesta cantarella els més menuts poden acompanyar la serrada d'una de les potes de la Vella Quaresma que enguany és obra de Manuel Contreras.
El diumenge a la una del migdia a la plaça de la Peixateria la Confraria de les Set Setmanes s'encarrega de tallar les potes que setmana rere setmana anuncien l'arribada de la Pasqua.


Sembla que aquest és l'any d'en Manel, ja que pel febrer feia una exposició individual de fotografies a la Sala del Casal, Tuaregs, de la que ja en varem parlar llargament, i encara no fa un mes guanyava el Concurs per la imatge corporativa del Dia Internacional de la Dona. Les obres presentades a aquest concurs estan exposades actualment a la nostra Sala d'Exposicions de La Presó, com a part de la col·laboració de l'Associació amb la Regidoria de la Dona per commemorar aquesta diada. 


La imatge guanyadora, a més d'un premi en metàlic, tenia com a recompensa ser la utilitzada com a logo en tota la publicitat institucional de l'Ajuntament (cartells, tríptics, futlletons...) referent als actes d'aquesta jornada, i que haureu vist a bastament reproduïda.

Val a dir que les 87 obres presentades a concurs demostren totes un alt grau d'imaginació, creativitat i professionalitat, com es pot apreciar en una visita a la Sala. A més, la diversitat de procedències dels seus autors, des d'estudiants d'escoles artístiques fins a professionals del disseny, li donen a la Mostra una varietat de temàtiques i tècniques realment sorprenent, que fa encara més valuosa la seva elecció.


Felicitats, doncs, pels èxits artístics i professionals, que sempre van bé en èpoques de crissi com l'actual.