dijous, 17 de maig del 2012

TORRE LLAUDER

Amb motiu del 50è aniversari del descobriment de la Torre Llauder, l'Ajuntament de Mataró ha programat una sèrie d'actes per commemorar aquest important esdeveniment i donar-lo a conèixer al gran públic que, malauradament, desconeixia el recinte arqueològic i la seva trascendència històrica.


La celebració de l'aniversari s'ha fet coincidir, a més, amb el Dia Internacional dels Museus, de manera que molts dels actes que varen començar divendres passat i continuaran encara fins diumenge es poden incloure en el programa del dia del Museu, ja que el Clos Arqueològic depèn orgànicament, a més, d'aquesta institució municipal.



La reconstrucció del recinte arqueològic i les actuacions populars per donar-lo a conèixer han merescut elogiosos comentaris , dels que en podeu veure alguns exemples AQUÍ i AQUÍ com a reflexions personals. La millor reconstrucció de la inauguració i les circumstàncies que l'envolten la podeu seguir, però, en aquest magnífic reportatge del Tot mataró.

Entre les activitats complementàries organitzades pel Museu podem comptar amb una mostra d'epigrafia romana a la Biblioteca Pompeu Fabra, una exposició-recull de les excavacions i els "50 anys de la vil·la romana de Torre Llauder" al mateix Museu, una conferència sobre "La descoberta de la vil·la romana de Torre Llauder" a can Palauet, el dia dels Museus, una visita guiada a la Vil·la el dissabte al migdia, o unes lluites de gladiadors el dissabte a la tarda a la Plaça de l'Ajuntament, davant del Museu.

I per acabar d'arrodonir la informació, no deixeu de mirar aquest vídeo produït pel Museu de Mataró, que paga molt la pena.



Fotos extretes de la publicitat del Museu de Mataró