dimarts, 4 de juny del 2013

ACTIVITATS VÀRIES

Com que hi ha vida més enllà de la Biennal, fem un petit parèntesi en aquest seguit d'articles dedicats al Premi per no deixar al tinter algunes activitats i novetats que es van produïnt:

JORDI CARBONELL A CA L'ARENES

L’Associació Amics de Ca l’Arenas i Editorial Gregal ens conviden a la presentació de “Quan cremàvem les fàbriques” de Jordi Carbonell, el proper dijous 6 de juny a 2/4 de 8 del vespre, a la seva seu del carrer Argentona.



Obrirà l’acte l’editor Jordi Albertí, per Editorial Gregal. Tot seguit Jordi Carbonell farà una exposició sobre el contingut de la novel·la i el retrat dels personatges més destacats que hi intervenen. L’acompanyarà Víctor Ligos, historiador que ha estudiat amb profunditat la vida social obrera d’aquells anys.

Jordi Carbonell i Roure, cirugià de professió, ha combinat la medicina amb la llicenciatura de filosofia i lletres. Com a dibuixant fou deixeble de Jordi Arenas, amb el qual va fer bona amistat.

“Quan cremàvem les fàbriques” és la seva segona novel·la històrica, ambientada en el Mataró de la segona meitat del segle XIX: en plena revolució industrial i amb les lluites, contradiccions i ideals propis d’una societat connectada amb Barcelona pel primer ferrocarril de la península. Una ciutat, Mataró, que en aquells anys esdevingué el segon nucli comercial més important de Catalunya.


RAMON MASRAMON A LA PRESÓ

Aquest divendres, a les 8:00 del vespre, hi ha una nova inauguració a La Presó. Porta per títol el suggerent Entranyes, entrañas, bowels i el seu autor és Ramon Masramon.


Com podeu veure a la imatge de la invitació, el conjunt de peces que integren la exposició no són de les que deixen indiferent. Veniu a comprovar-ho!


MARTA DURAN A ALEMANYA




La incansable Marta Duran exposa novament, ara a l'estranger. És a Wiesbaden (Alemanya), el proper 7 de juny, i ho fa en companyia de la fotògrafa Sigrid Stabel.


Sembla que l'èxode cap a països del Nord per buscar feina no es limita a científics i tècnics. Els nostres artistes també en poden donar fe abastament.

Molta sort en aquesta nova empresa, Marta!



NOU CURS D'ALBERT ALÍS

L'Albert ens fa arribar aquest comunicat d'un nou curs d'aquarel·la que ha programat pel cap de setmana vinent:

PARCS I JARDINS A L’AQUAREL·LA III
Classe d’aquarel·la al natural per l’Albert Alís

El llenguatge del pinzell
Es tractarà d’una classe viva i directa on el mestre donarà les explicacions necessàries i farà les demostracions oportunes. En aquesta jornada parlarem i treballarem el llenguatge del pinzell i la canya. Caldrà portar un pinzell rodó del número 6 de pèl de marta.

Continuarem treballant al Parc de la Ciutadella de Barcelona on podrem gaudir de bons temes.

Dia: Dissabte, 8 de juny de 2013

Horari: De 10 a 1 del matí

Lloc de trobada: Estany del Parc de la Ciutadella.

Inici de la classe: Les 10 en punt.

Preu: 20 €

Informació i inscripcions: 661 41 27 18 / albertalis@gmail.com